POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Lämnade LFC - vittnar om ”kränkande kommunikation”: ”Känt mig nedtryckt”

Foto: Bildbyrån

Anna Oscarsson lämnade i veckan Linköping för spel i Eskilstuna.
Nu vittnar hon om kränkande kommunikation från tränaren Olof Unogård.
- Jag har vid flertal tillfällen känt mig nedtryckt, säger hon till Sportbladet.
- Spontant känns det som ett överdrivet språkbruk, svarar Unogård.

Anna Oscarsson valde i veckan att lämna Linköpings FC för att istället gå till Eskilstuna United. Försvararen, med fem landskamper på meritlistan, skrev ett tvåårskontrakt med fyran i årets tabell.

- Jag vill vara i en miljö där jag känner att jag kan ta nya steg i utvecklingen. Jag är imponerad av hur Eskilstuna spelar och känner att det passar mig med offensivt tänk och mycket fart. Det har också alltid varit ett jobbigt lag att möta. Plus att jag har fått en bra bild av Munken som tränare, sa hon i en kommentar på klubbens hemsida.

Nu berättar Oscarsson om några av anledningarna till varför hon valde att lämna Linköping. Hon menar att huvudtränaren Olof Unogård inte ingav henne något förtroende och pekar även på ”kränkande kommunikation” från tränaren.

- Jag försöker alltid vara uppriktig och rak, men bara för att jag vill att vi som lag och jag själv ska utvecklas. Är det något som behöver förbättras så vill och försöker jag vara den som vågar ta upp det. Jag upplever att problemet har varit att det inte har tagits väl emot väl. Jag har vid flertal tillfällen känt mig nedtryckt i vår kommunikation, säger hon till Sportbladet.

Olof Unogård säger till Sportbladet att han och Oscarsson har haft en ansträngd relation, men håller inte med om bilden att det ska ha varit någon kränkande kommunikation.

- Absolut inte. Jag vet vilka samtal hon hänvisar till. Spontant känns det som ett överdrivet språkbruk om jag ska vara ärlig. Både jag och Anna är personer med starka viljor, vi vill mycket med fotbollen och det kan krocka vilket det gjort ett flertal gånger. I vissa relationer blir brinntiden ibland förbrukad. Den senaste tiden har vi inte ens haft en relation, säger han till Sportbladet.

Klubbchefen Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt berättar att spelaren och tränaren hade ett möte nyligen där de kunde rensa luften som hon också medverkade på för att Oscarsson ville ha stöd från klubbchefen. Brehmer Hjertstedt menar att det var bra för duon att prata ut.

Hon menar samtidigt att ingen annan har uttryckt samma åsikt som Oscarsson, men vill inte kommentera hur Unogård har hanterat situationen.

- Jag vill inte kommentera det mer än så. Det var bra att de hade samtalet och det är tråkigt att det blivit så här. En relation bygger man tillsammans och alla går inte ihop, säger hon.

Oscarsson spelade 20 matcher för LFC i damallsvenskan, när klubben slutade femma i serien.

Publicerad 2019-11-02 kl 11:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå