Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslagsstjärnans tunga kritik mot att snömatchen spelades: "Det var katastrof, en stor skaderisk"

Damallsvenskan

GÖTEBORG. Planen var täckt av snö - men ändå spelades matchen mellan Piteå och Eskilstuna.
Nu riktar landslagsstjärnan Loreta Kullashi tung kritik mot domarnas beslut.
- Det var som att åka skidor. Det var en stor skaderisk och matchen borde inte ha spelats, säger hon.

Foto: Bildbyrån.

Piteå och Eskilstuna kämpar för att hänga kvar och i söndags stod tre väldigt viktiga poäng på spel. Piteå vann med 1-0 i en match som blev omtalad på grund av förhållandena. Planen var nämligen under stora delar av matchen täckt av snö, och frågan är om den borde ha spelats?

Enligt Piteås sportchef Leif Strandh så tog domaren beslutet att blåsa igång och sedan fullfölja hela mötet. Ett beslut som nu kritiseras tungt av Eskilstunas landslagsspelare Loreta Kullashi.

- Det var konstigt att vi spelade den matchen. Man såg inte linjerna och det blåste så mycket så man såg inte vad man gjorde på planen, säger hon och fortsätter:

ANNONS

- Det var ju bara att acceptera läget och spela. Men under matchens gång så märkte man att det inte gick att göra någonting. Det gick inte att spela normalt. Det var katastrof. Sedan insåg man att vi nog inte borde ha spelat alls.

På Twitter skrev Eskilstunas fystränare Annica Barsley ett inlägg med frågan hur man kunde tillåta att spela matchen, att den borde ha ställts in och att det var tur att det inte blev några allvarliga skador då det fanns väldigt hög risk för det på grund av underlaget.

För Loreta Kullashi gick det många tankar under matchen med tanke på att hon har problem med sin högerfot, och eftersom planen var i så dåligt skick så fanns det en rädsla för att förvärra skadan.

- Det var ju en stor skaderisk. Jag tycker inte att vi borde ha spelat. Sån tur var så fick inte vi någon skada, men det var någon i Piteå som fick någon skada tror jag. Det kunde ha varit värre. Det var inte optimalt att spela, säger Kullashi.

ANNONS

- Vi fick veta att det var domarna som bestämde om det gick att spela eller inte. Vi fick besked att domarna sagt att vi skulle köra. Om man godkände planen så borde det ju ha gått att spela normalt, men det gjorde det ju inte och i andra halvlek blev det ännu värre. Det var en stor skaderisk.

På vilket sätt blev det värre?
- Det kom mer snö. Det fastnade mer snö på bollen. Det blev mer kaos. Det var som att åka skidor. Det gick ju inte att ta i. Det gick inte att göra någonting.

Det snöade även i Umeå och där togs beslutet att skjuta upp deras möte med Kristianstad till på måndagen.

- Där gjorde man ju rätt. Vi skulle ha gjort likadant. Jag förstår inte varför det blev som det blev, säger Kullashi.

- Det är klart att det är enkelt att säga när man förlorade, men det var verkligen så.

Med tre omgångar kvar ligger Eskilstuna bara en poäng före Umeå som är på nedflyttningsplats. Piteå har samma poäng som Umeå.

ANNONS

Hur ser du på att en match avgörs på det här sättet med tanke på att ni båda är indragna i bottenstriden?
- Ja, vi hade velat ge Piteå en riktig match. Det är surt. Speciellt när det är så tajt. För det här kan bli avgörande när det kommer till att hänga kvar eller åka ur. Om det blir så då är det ju riktigt surt. Det hade varit fruktansvärt, säger Kullashi

- Deras mål, jag tänker att vår målvakt kanske var rädd för att försöka hålla fast bollen eftersom det var så mycket snö, och då boxade hon ut den i stället och sedan blev det mål. Det kanske också påverkade?

Publicerad 2020-10-19 kl 20:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto