POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
2v

LFC-tränaren: ”Något annat än det är en besvikelse”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Stina Blackstenius och Olof Unogård från allsvenskans upptaktsträff.

STOCKHOLM. Linköping har storsatsat inför säsongen.
Under torsdagens upptaktsträff blev laget tippat som mästare. 
- Vi vill slåss om guldet och ta oss till Europa, säger tränaren Olof Unogård till Fotbollskanalen.

Linköpings FC bärgade under 2016 och 2017 två raka SM-guld, men hade det i fjol tuffare och slutade på femteplats i damallsvenskan. Tidigare tränaren Marcus Walfridsson, som tog över laget inför säsongen, lämnade redan efter tre omgångar. Henrik Jensen ledde därefter laget på tillfällig basis innan Olof Unogård tog över permanent i juli månad.

Nu har Unogård fått en hel försäsong med laget och ser fram emot seriestarten.

- Jag tycker att det har varit jätteskönt att få en försäsong med att få vara med och sätta truppen och staben. Jag tycker förstås att det känns mycket mer som mitt lag än vad det förstås gjorde i juli. Sedan blir det förstås lite hackigt för oss med att ha så många landslagsspelare. Det är lite av ett lyxproblem. Vi har tio dagar per månad som ryker, så det är en utmaning för oss, men det är samtidigt fler lag som har den problematiken, säger han till Fotbollskanalen.

- Även om cupen och andra resultat har varit en besvikelse, så har det varit jätteskönt med en hel försäsong. Jag tycker att vi prestationsmässigt gått åt rätt håll och ligger i fas, fortsätter han.

Dessutom har han en lite spetsigare trupp än i fjol med bland annat landslagsanfallaren Stina Blackstenius från Montpellier och Mimmi Larsson från Eskilstuna, samtidigt som landslagsbacken Nilla Fischer ansluter i sommar från Wolfsburg. Det sätter press på honom att leverera resultat.

- Vi har haft den målbilden (att ta SM-guld) ända sedan fjolårssäsongen var klar. Det var ingen som var nöjd med den säsongen och vi vill revanschera oss och vara med och slåss om guldet när det börjar dra ihop sig. Det är klart att det på så sätt, och med tanke på den truppen vi har, är en press på mig och laget att vi ska leverera, säger han.

- Å andra sidan, med tanke på den turbulens det varit på tränarposten, längtar nog laget och klubben efter kontinuitet och på så sätt känner jag väl mig ganska trygg. Vi måste dock lägga manken till för att verkligen få ihop det. De lag som placerade sig över oss i fjol har haft en bättre kontinuitet än vi har haft och även om det kan låta klyschigt, så spelar det ingen roll hur bra spelare vi har. Det är så fotboll fungerar, fortsätter han.

Skulle det vara en besvikelse om det inte blir guld?
- Ja, samtidigt som jag tror att säsongen kommer att bli lika jämn som i fjol. På pappret är det fyra, fem lag som är tillräckligt starka för att ta guld och det är vi medvetna om. Vi vill slåss om guldet och ta oss till Europa igen - och då är det topp-2 som gäller, något annat än det är en besvikelse.

Linköping inleder den 17 april säsongen med spel mot Växjö DFF hemma på Linköping Arena.

Publicerad 2019-04-12 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå