POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Linköping har inte gett upp SM-guldet: "Allt kan hända"

Foto: Bildbyrån.

Linköping tippades ta SM-guld - men är nio poäng efter Rosengård.
Filippa Angeldahl har inte gett upp hoppet om att få lyfta SM-pokalen. 
- Allt kan hända, säger hon till Fotbollskanalen. 

Linköpings FC blev inför den här säsongen tippat att ta SM-guld. Under damallsvenskans upptaktsträff fick laget 20 procent av rösterna, när spelare, ledare och journalister tippade sluttabellen. Nu, efter 16 av 22 spelade omgångar, är däremot laget femma i tabellen med nio poäng upp till Rosengård i serieledning. 

Linköping har därmed under fredagen en viktig match mot Eskilstuna United. 

- Det blir väldigt viktigt, men det har väl egentligen varit så hela säsongen att vi behövt tre poäng. Det har varit jämnt i år, så det är inget extra den matchen. Vi ska gå ut och vinna precis som i vilken match som helst, säger Angeldahl till Fotbollskanalen.

Angeldahl och hennes lagkamrater är revanschsugna efter förlusten senast mot Växjö i damallsvenskan. 

- Verkligen! Vi kände inte att vi kom upp i den prestationen som vi kan som lag. Vi vill absolut göra en bättre match nu. Det är ett bra lag och har varit formstarkt, men samtidigt vet vi att vi är starka på hemmaplan och kan prestera bra där, säger hon. 

Trots att Linköping är nio poäng efter Rosengård känner inte Angeldahl att SM-guldet är förlorat. 

- Det är klart att allt kan hända, men nu går det inte att titta högre upp i tabellen. Det gäller att ta en match i taget och ta tre poäng. Sedan får vi se vad som händer när det är slut. 

Varför tror du att det - sett till förhandstipset - inte gått bättre för er i år? 
- Det är väl klart att vi vill ta SM-guld och vara med i den striden, men vi fick samtidigt många nya spelare inför den här säsongen. Det har inte riktigt klaffat varje match så som vi velat. Det är klart att vi är besvikna över det, men samtidigt vet vi vad vi kan. Vi tar en match i taget, säger Angeldahl och fortsätter:

- Vi har också en ny tränarstab, så det tar lite tid att få ihop allt, vilket vi börjat få nu under hösten. Det kan absolut vara en orsak. 

Det är flera landslagsspelare i Linköping. Har ni känt extra press att leverera resultat under säsongen med anledning av det?
-
Nej, det skulle jag inte säga. Det är inget jag märkt av att man tänker på. Det är bara att prestera så bra som möjligt för att vinna alla matcher. 

Angeldahl var efter förra säsongen aktuell för en flytt utomlands, men valde att stanna i Linköping. Spelaren har kontrakt över den här säsongen och kan både tänka sig spel utomlands så som en fortsättning i damallsvenskan. 

- Det är klart att jag någon gång vill utomlands och testa på det, men sedan får vi se vad som händer. Jag trivs bra i Sverige också.

Publicerad 2019-09-12 kl 18:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå