Linköping tappade poäng efter kvittering i sista minuten

Damallsvenskan

Linköping tappade viktiga poäng i guldjakten.
Hammarbys Alma Nygren kvitterade i matchens sista minut.

Linköping är nära guldet i damallsvenskan, men under söndagen kom ett poängtapp som gör att hoppet lever för jagande Rosengård.

Linköping tog ledningen efter tio minuter efter ett inlägg från Jonna Andersson som Tove Almqvist såg ut att nickskarva i mål. Matchspeakern ropade dock ut Andersson som målsskytt.

Hammarby jobbade sig in i matchen och med halvlekens sista spark kom kvitteringen. Frida Sjöberg stod för ett snyggt nummer och skickade upp en yttersida i krysset till 1-1.

Linköping skulle återta ledningen i den 69:e minuten. Efter en hörna gick bollen ut till Frida Maanum som klippte till på volley. Med ett vackert skott satte den unga norskan 2-1.

Men Hammarby skulle komma tillbaka igen. I matchens sista minut kastade sig Alma Nygren fram på ett lågt inlägg i straffområdet och styrde in 2-2-målet.

Linköping är nu sju poäng före tvåan Rosengård med fyra omgångar kvar att spela.