Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Lösningen på Kristianstads gräsproblem: "En specialare av SvFF"

Kristianstads DFF får inte spela onsdagens derby på Vilans IP. Men nu är nödlösningen klar.
- Det blir en specialare från SvFF:s sida, säger kommunens driftledare Johnny Perkmar.

Problemet med försänkningarna och revorna på Vilans IP vållade en smärre skandal i förra veckan, när underlaget inte fick godkänt till den damallsvenska matchen mellan KDFF och Kif Örebro. Sedan dess har kommunen som äger arenan, och inte minst dess driftchef Johnny Perkmar, jobbat febrilt för att få mattan i spelbart skick till en av årets mest emotsedda matcher, den mot svenska mästaren FC Rosengård på onsdag.

Men så blir det inte. Kommunens utsända planinstruktörer sade definitivt nej på tisdagen, vilket gör att Kristianstad står utan arena med ganska exakt ett dygn till avspark. Det finns flera försvårande omständigheter. Dels har krisdrabbade Mjällby AIF som slåss för sin överlevnad i superettan ställt sig skeptiska till att upplåta Strandvallen för matchen, och dels vill Kristianstads DFF helst slippa resa hela vägen till Landskrona där föreningens andra reservarena finns.

- Men det senaste budet, som också vore det bästa i mina ögon, verkar vara det som också genomförs. Som det ser ut nu kommer herrarnas hemmaplan här i Kristianstad, alltså Kristianstads IP, att användas. Där saknas belysning, vilket gör att fotbollförbundet fått göra en liten specialare och bortse från de ordinarie arenakraven. Då har man sagt att matchstarten tidigareläggs en timme till 18.00. Det vore allra bäst för fotbollens räkning här i staden, säger Perkmar.

Han påpekar att just den arenan godtogs alldeles nyligen för en cupmatch på herrsidan när IFK Göteborg kom på besök, och att den därmed bör anses uppfylla alla kvalifikationer.

- På så sätt känns det som att det sunda förnuftet segrar i slutändan, det skulle kännas tryggt för alla oss som jobbat hårt för att lösa den här situationen. Men jag vill lägga in en brasklapp: FC Rosengård har mig veterligen inte slutligt sagt ja till det här förslaget ännu.

Publicerad 2015-08-25 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons