Magiska minuter avgjorde för Rosengård - Schough avgjorde

Damallsvenskan

Fyra minuter var allt som krävdes.
På den tiden kunde Rosengård avgöra hemmamötet mot Örebro och vinna med 2-1.
Ett resultat som innebär att laget hakar på den damallsvenska toppen.

Rosengård har hämtat sig efter den mardrömslika säsongsstarten. Efter förlusten mot Djurgården i mitten av april har laget radat upp sex raka matcher utan förlust och under söndagen kom förlängdes sviten mot Örebro.

Men det var ingen dans på rosor som väntade Rosengård hemma på Malmö IP. Under den första halvleken var det defensiven som stack ut och de klara målchanserna lös med sin frånvaro.

Men målchanserna skulle komma.

I den 57:e matchminuten belönades Rosengård med en straffspark. Fram stegade Olivia Schough, som blev syndabock från straffpunkten mot Hammarby. Men den här gången gjorde landslagsprofilen inget misstag och 1-0 var ett faktum.

Efter ledningsmålet hann knappt spelet komma igång innan det ringde igen. Den här gången tog Schough tillvara på försvarsslarv från Örebro innan hon enkelt kunde rulla in 2-0 bakom en chanslös Tove Enblom i bortamålet. Ett mål som kom fyra minuter efter att Schough spräckte nollan.

Örebro kämpar dock i de nedre regionerna av tabellen och just kämparanda var något som visades efter den tunga starten på den andra halvleken.

Blott tre minuter efter Schoughs 2-0-mål ställde gästerna om snabbt, varpå Maja Bodin friställdes. Avslutet från nära håll smet retligt förbi Angel Mukasa i hemmamålet och reduceringen var ett faktum.

Men efter de smått galna minuterna mattades tempot av och Rosengård kunde till sist hålla undan och vinna med 2-1. Ett resultat som innebär att Rosengård har sju poäng upp till serieledande Häcken och endast fyra poäng upp till Piteå på andra plats i tabellen.

Ytterligare ett glädjebesked för Rosengårds del var att ikonen, Caroline Seger, var tillbaka efter en längre tids skadefrånvaro efter muskelskadan hon ådrog sig i landskampen mot Norge tidigare under våren.

Rosengård: Mukasa – Arnardottir, Berglund, Obaze – Wik, Öling, Jansson, Larsson – Bredgaard, Kullashi, Schough.

Örebro: Enblom – Kosola, Persson Lundgren, Kovacs, Steigleder – Pelgander, Peuhkurinen, Kollanen – Lillbäck, Bodin, Harding.