POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
14v

Majoritet av elitklubbarna vill utöka antalet lag i damallsvenskan

Foto: Bildbyrån.

I våras var frågan uppe om att utöka antalet lag i damallsvenskan.
Nu vill en majoritet av ledarna i elitklubbarna att det sker, skriver Radiosporten

Under damallsvenskans upptaktsträff i april lyftes frågan om att utöka antalet lag i damallsvenskan. Svenska landslagets förbundskapten Peter Gerhardsson var positivt inställd till det, liksom flera tränare i klubbarna, medan Elitfotboll Dams generalsekraterare Linda Wijkström sa att de ska titta vidare på det. 

- Det är en fråga vi får ta upp i styrelserummen. För det finns många aspekter i det här. En stor problematik är utrymmet i vår kalender. Vi har med klubbarna i flera år förespråkat för Fifa att de internationella datumen (då landslagen kan kalla spelare till samlingar) är för många. Det försvårar för oss i arbetet med att göra ligorna bättre. Men jag ser det som ett stort styrkebevis att vi börjar diskutera det här, det innebär också att vi har fler lag som kan vara konkurrenskraftiga i allsvenskan, sa Wijkström till Fotbollskanalen då. 

Nu har Radisporten ställt frågan till ledare i alla 26 klubbar i damallsvenskan och elitettan om att utöka antalet lag. Resultatet? 18 ledare svarade ja, två nej och sex var osäkra.

Wijkström berättar nu att frågan kommer lyftas vidare på en ordförandekonferens nästa vecka och att EDF, på uppdrag av klubbarna, kan lyfta vidare frågan i nästa steg till Svenska Fotbollförbundet för att sedermera tillsätta en "serieöversyn".

Är det en stark majoritet som är tydlig med att vi ska börja sondera så gör vi det. Sen hur många procent det ska vara... det är klart att det ska vara en tydlig majoritet som verkligen vill att vi ska lägga tid och resurser på att ta frågan vidare, säger hon till Radiosporten. 

I dagsläget är det tolv lag i damallsvenskan och fjorton lag i elitettan. 

Publicerad 2018-11-08 kl 11:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå