Målvaktstavla sänkte AIK - Rantala hattrickskytt för Vittsjö

Damallsvenskan

SOLNA. AIK åkte på dubbla smällar när man tog emot Vittsjö.
Forwardsstjärnan Kaisa Collin byttes ut skadad samtidigt som Vittsjös Jutta Rantala stod för ett äkta hattrick när man vann med 3-0.
- Vi spelade naivt, säger AIK:s huvudtränare Maiju Ruotsalainen till Fotbollskanalen.

Vittsjö kom till Solna med ett mål i sikte. Att ta sin andra raka tre poängare för säsongen.
Och det blev en tung eftermiddag för AIK. Vittsjö tog tag i taktpinnen och vägrade att släppa taget om matchen.

Redan i den 14:e minuten fick man också utdelning. Ett högt inlägg skruvades inåt och Milla-Maj Majasaari stod för en jättetavla när hon tappade in bollen i eget nät till 1-0.

Gästerna fortsatte att forcera framåt och de svartgula var aldrig riktigt nära en kvittering. Matilda Nildén synligast för gästerna var närmast med ett skott på distans som Sabrina D'Angelo i Vittsjö-målet enkelt kunde rädda.

Nildén absolut synligast för AIK under den första halvleken var märkbart frustrerad när hon inte fick med sig en frispark efter en duell med australiensiska nyförvärvet Katrina Gorry. I sekvensen efteråt fick Sarah Stratigakis sota för det när Nildén dunkade henne i ryggen.

Sen drog Nildén till med ytterligare ett reduceringsmål men istället var det Vittsjö som utökade. Nellie Persson skickade en djupledsboll till Clara Markstedt som kom ensam med Majasaari som slängde sig efter Markstedt och rev ner anfallaren. Vittsjö fick med sig en straff som Rantala dundrade in i det vänstra hörnet.

Med lite mindre än 20 minuter kvar att spela åkte man på nästa smäll. AIKs finska anfallsstjärna Kaisa Collin vred sig i gräset samtidigt som hon höll sig om sin vänstra arm. Hon byttes sedan ut och lade sig ner vid sidlinjen igen innan hon gick ut i omklädningsrummet.

Och i den 90:e minuten satte Vittsjö den berömda spiken i kistan när Jutta Rantala fullbordade sitt hattrick.

En tung 3-0-förlust för AIK när Vittsjö tar säsongens andra vinst. Och klättrar till en sjätteplats i tabellen samtidigt som AIK är nästjumbo på tre poäng.

- Det är frustrerande att inte får ut det man vill när det blir dåligt, säger AIK:s Matilda Nildén till Fotbollskanalen.

Ska du ha det gula kortat efter dunken i ryggen?
- Nej, jag tycker inte det är gult. Det är kanske lite tufft men inte ett gult kort, kanske en frispark.

AIK:s huvudtränare Maiju Ruotsalainen är tycker att laget spelade för naivt för att vinna.

- Vi började jättebra, sen började vi spela naivt. Vi måste kunna hålla fokus, det är tufft just nu men det handlar om marginaler och vi har mycket att lära, säger AIK:s huvudtränare Maiju Ruotsalainen till Fotbollskanalen

Du känns märkbart besviken över resultatet.
- Nej inte över resultatet. Jag tycker att det är rättvist när vi spelar så naivt som vi gör.