Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Marklund: "Intressant att se hur Hammarby hävdar sig"

31v

Premiäromgången bjöd på jämna matcher, där topplagen ändå lyckades vinna.
Nyckelmatch för Kristianstad väntar - och ny tuff match för Hammarby.
Här är Hanna Marklunds spaningar från damallsvenskan.

Jämna matcher - men topplagen vann till slut

Det var många jämna matcher i premiären. Rosengård vann i slutet mot Linköping och Häcken vann på ett självmål mot Hammarby. Det var väl Kristianstad man trodde skulle vinna mot Eskilstuna (1-1). I grund och botten är det positivt att det inte blir stora resultat och att det var en jämn omgång. Häcken imponerade inte och skapade inte mycket heller. Rosengård hade kommandot men det var inte förrän i sista minuten de avgjorde. Det är lite typiskt att det är så, att topplagen vinner till slut. Ska man vinna serien ska man avgöra de matcherna.

Rosengårds nyförvärv viktigare än förväntat?

ANNONS

Stefanie Sanders kanske blir viktigare än man tror för Rosengård.  Hon orkar inte 90 än, men att hon kan hoppa in gör stor nytta. En grymt bra boxspelare, fysisk, stor och stark med bra teknik. Rosengård har poängterat att hon kommer ha betydelse, även om hon inte alltid är startspelare. Att man kan göra de bytena och kan förändra i laget är viktigt. Hon kom in mot Kristianstad i cupen och gjorde mål då också.

Läge för Kristianstad att vinna om de menar allvar

Kristianstad blev trea i fjol och är säkert inte nöjda med 1-1 mot Eskilstuna. Nyförvärvet Sveindis Jonsdottir stack ut positivt. Bra i djupled, snabb och lurig. Hon har haft förväntningar på sig, så det var säkert skönt för henne att göra ett tidigt mål.

Kristianstad började svagt och svajigt i fjol. Ska de kunna utmana Häcken och Rosengård ännu mer i år, då behöver de starta bättre. Det är lite tryck på Kristianstad nu att inte återupprepa förra årets dåliga start. De ska vinna mot Djurgården i helgen.

ANNONS

Tufft startschema för Hammarby

Hammarby var bra under försäsongen och stod upp bra mot Häcken i premiären (0-1). Nu möter de Rosengård på bortaplan. Både jag och andra har haft höga förväntningar på Hammarby för att vara nykomlingar, så den här matchen ser man fram emot. Det blir intressant att se hur Hammarby kan hävda sig. Det känns som att de verkligen har visat att de håller bra allsvensk nivå. Men Rosengård ska vinna den här matchen, om man kollar på trupp och förväntningar.

Tidigt nyckelmöte mellan Piteå och Eskilstuna

Både Piteå och Eskilstuna var pressade i fjol, där Eskilstuna klarade sig kvar på bättre målskillnad än Umeå. Här blir det en viktig match direkt som kan sätta tonen för säsongen. Det gör mycket för energin i laget om man får lite lugn och arbetsro och slipper press och stress. Båda lagen är kapabla att klara sig kvar, men det är mentalt jobbigt att spela med den pressen och hamna i bottenstriden. Det gäller att börja ta poäng direkt här.

ANNONS
Publicerad 2021-04-21 kl 19:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto