Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Marklund: "Rytting Kaneryd imponerar"

Damallsvenskan

AIK bytte ut hela staben men har inte fått önskad effekt.
Och Johanna Rytting Kaneryd har imponerat inledningsvis.
Det här tar Fotbollskanalens expert Hanna Marklund med sig efter nio spelade omgångar.

Foto: Bildbyrån.

AIK går fortsatt tungt och det nya tränarbytet verkar inte ha gett effekt ännu. Två raka förluster med den nya staben. Kan man vända på skutan och vad behöver ske för att vändningen ska komma?  
AIK har inlett skakigt och det faktum att man har åtta raka förluster och 20 insläppta mål tar på självförtroendet. Det är extremt jobbigt att ligga sist i tabellen och ha så många förluster i bagaget. Tränarbytet har inte fått den önskade effekten ännu som man var ute efter i och med förändringen. Men AIK är en stor förening som både har kompetens och resurser som ska kunna ge laget möjlighet att börja vinna matcher för att i sin tur hålla sig kvar i damallsvenskan. Men man behöver skapa en ny energi och tilltro samt en defensiv stabilitet och värva nya spelare, särskilt om lagkaptenen Hanna Davisons skada håller henne borta under en längre period.

ANNONS

Nu när vi har kommit en bit på vägen - vilket lag och vilka spelare har imponerat lite extra på dig?  
Johanna Rytting Kaneryd: Är aktiv och utmanar mycket under matcherna och har imponerat. Hon spelar med gott självförtroende och är ett ständigt hot mot motståndarna. Tidigare har det saknats poäng men hon har gjort fyra mål och tre assist hittills.

 

Amalie Vangsgaard: Linköpings danska anfallare är viktig med sin snabbhet och har varit vass i straffområdet hon bidragit till att laget är med i toppen av OBOS Damallsvenskan. Särskilt bra var hon de inledande omgångarna.

Linköping har överraskat positivt. Linköping har bra klass på startelvan, ett bra grundspel och det finns många spelskickliga spelare som Takarada och Momiki. Fischer bidrar med lugn, kompromisslöst spel i straffområdet men tog också ett onödigt rött kort som gjorde att hon var avstängd.  Inför säsongen var frågan vem som skulle göra målen och där har Vangsgaard varit viktig. Utmaningen för Linköping är att de har en tunn trupp. För att kunna fortsätta att utmana i toppen skulle de behöva förstärkning.

ANNONS

Både Kif Örebro och Hammarby har uttalat sig om att man vill tillhöra den övre delen av tabellen men båda ligger på den undra delen – vad säger du om inledningen för dess lag?
Det är lag som såklart inte är nöjda med starten av säsongen. Örebro blandar och ger för mycket, de är inte än redo eller har stabiliteten för att vara på övre halvan. Särskilt besvikna är nog Hammarby som varit väldigt tydliga med sina ambitioner. De har inte alls presterat tillräckligt bra. Defensiven är fortfarande alldeles för svag för att kunna närma sig toppen. Presspelet som var bra under stora delar av förra säsongen fungerar inte lika bra. Visst har de haft skador som ställer till det men mer än så här hade jag förväntat mig. De har själva byggt upp höga förväntningar runt laget vilket jag tycker är modigt men då finns det mer att leva upp till. Laget behöver stabilitet och inte så mycket rotation av spelare, positioner och spelsätt som det varit inledningsvis. Höga ambitioner är lätt att ha men jobbet för att nå dit ska göras varje dag.

ANNONS
Publicerad 2022-05-19 kl 20:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto