Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Marklunds allsvenska tips - Linköping: "Den typen av spelare ersätter man inte i en handvändning"

Hanna Marklund går igenom lag för lag inför den damallsvenska premiären.
I dag: Linköping

Bra startelva - men tunn trupp
Blir det en komprimerad säsong med många matcher under kort tid så kan det bli tufft för Linköping i år. Laget har helt klart en stark startelva, inte som Rosengård och Kopparbergs/Göteborg, men man kan utmana de allra flesta lagen om man får ihop det. Klubben har medvetet valt att minska truppen och så klart finns det ekonomiska skäl bakom det.  

Turbublent år
Det har skakat ordentligt under marken på Linköping. Huvudtränare Olof Unogård har fått mycket kritik av delar av truppen - men samtidigt verkar majoriteten stå bakom honom. Därtill kan vi lägga den långdragna tvisten som var med GFC gällande Stina Blackstenius - där Linköping fick se sig som förlorare. Den här klubben behöver lite lugn och ro att bygga något nytt. I år är förväntningarna lägre vilket är bara är bra för dem.  

ANNONS

Vasst nyförvärv
Till den här säsongen har Linköping värvat Petra Johansson och det är en värvning jag tror på. Hon var lagkapten i Eskilstuna i fjol och det är en stark karaktär som tidigare gjort många säsonger i just Linköping. Det är en spelare man kan lita på och som också ställer höga krav på sina medspelare. En riktig lagspelare utan stjärnaura. Hon glänser sällan själv men hon gör andra bättre och det är en egenskap som är väl så viktig.

Nycklarna i offensiven
Linköping vill fortsätta att vara bollförande, men i år tror jag faktiskt att man har lite fler spelartyper som är anpassade till det. Varken Mimmi Larsson eller Stina Blackstenius, som båda har lämnat, kommer riktigt till sin rätt då utan de levererar bäst då man får spela lite rakare och kontra mer. Lina Hurtig och Frida Maanum är två nycklar som båda är väldigt trygga med bollen och de blir viktiga pjäser i det här spelsättet - och Linköping är i grunden ett spelande lag. 

ANNONS

Går inte att komma ifrån spelarflykten
Mimmi Larsson, Anna Oscarsson, Filippa Angeldahl, Stina Blackstenius, Emma Holmgren. Det är klart att Linköping till den här säsongen är klart försvagat. Den här typen av spelare ersätter man inte i en handvändning. Idel duktiga spelare har valt att skriva  på för andra klubbar och det återstår att hur man klarar av att hantera det.

Fakta

Så tippar Marklund årets serie:

1.

2. Kopparbergs/Göteborg

3.

4.

5. Piteå IF

6. Linköping

7.

8. Djurgården

9.

10.


11. Umeå IK

12. IK Uppsala

Marklunds kommentar till tabellen:

- Vem klarar av att hantera coronakrisen bäst? Bortsett några tidiga tränings- och cupmatcher lär lagen inte få någon normal uppladdning. Det gör allting väldigt ovisst inför säsongen och det är lagen som lyckas undvika att bli påverkade allt för mycket som blir de stora vinnarna.

Publicerad 2020-05-17 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto