Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Marklunds allsvenska tips - Örebro: "Det är en chansvärvning"

Hanna Marklund går igenom lag för lag inför den damallsvenska premiären.
I dag: Kif Örebro.

Draget som ska lösa upp knutar framåt 
Örebro har länge varit ett kontringsstarkt lag och man har haft problem med lite mer ”uppställda” försvar som inte velat ha bollen lika mycket. En nyckel till att bli bättre där i år tror jag blir Nathalie Hoff Persson, som man provat att flytta in från kanten till en centralare position. Hon ska hitta fram med mer framspelningar och laget ska inte bara behöva lita på sitt snabba kontringsspel. Så klart vill man fortsatt vara bra där, men man vill balansera upp lite. 

Kullberg svår att ersätta 
Landslagsspelaren Emma Kullberg har lämnat för guldaspiranten Kopparbergs/Göteborg. Svåra skor att fylla, så klart, och lösningen verkar bli att man ska ge Emma Östlund, 19 år, chansen. Hon har absolut varit duktig och kan bli väldigt bra, men det är klart att i en trebackslinje så blir det väldigt stort ansvar. Hon är en fullgod ersättare sett till vilken potential hon besitter men det är ändå ett stort steg. Emma Kullberg var riktigt bra i fjol. 

ANNONS

Kollanen slår igenom?
Tjatigt, men det har ju inte varit mycket till försäsong att spana på, men en spelare i Kif Örebro som jag tycker sett spännande ut är den finska landslagsspelaren Heidi Kollanen. Det är en kvick och teknisk anfallare som dessutom har en stor utvecklingspotential. Jag tror att Örebro kan få ut ännu mer av 22-åringen den här säsongen.

En chansvärvning som kan gå hem
Cali Farquharson är ett namn som lockar, så klart. Den 26-åriga anfallaren har plockats in från den amerikanska ligan och är hon hel och frisk så blir det förmodligen en kanonvärvning. Men det finns ett om och det är just att hon haft mycket skadebekymmer, både ett avslitet korsband och en strassfraktur de senaste åren. Totalt har det bara blivit 18 starter de sensate fyra åren. Uppehållet som blivit nu talar dock till hennes fördel, tror jag och skulle hon hålla rent fysiskt tror jag hon blir en väldigt viktig spelare. Men det är klart att det är en liten chansvärvning av Örebro. 

ANNONS

Vad händer med Heather Williams?
Heather Williams var i fjol en av Örebros bästa spelare. Hon vann den interna skytteligan och när supportrarna fick säga sitt så var det just amerikanskan som fick flest röster gällande vilken spelare som var bäst i fjol. Men nu har kontraktet löpt ut och visst lämnar hon Örebro - eller? Sportchefen Jonas Karlberg berättade för Fotbollskanalen tidigare i veckan att det kan bli aktuellt med en återkomst för Williams, men inte under våren i så fall. Återstår att se vad amerikanskan bestämmer sig för. Blir det Sverige så verkar ju Örebro trots allt ligga bra till.

Fakta

Så tippar Marklund årets serie:

1.

2. Kopparbergs/Göteborg

3.

4.

5. Piteå IF

6. Linköping

7.

8. Djurgården

9. Kif Örebro

10.


11. Umeå IK

12. IK Uppsala

Marklunds kommentar till tabellen:

- Vem klarar av att hantera coronakrisen bäst? Bortsett några tidiga tränings- och cupmatcher lär lagen inte få någon normal uppladdning. Det gör allting väldigt ovisst inför säsongen och det är lagen som lyckas undvika att bli påverkade allt för mycket som blir de stora vinnarna.

Publicerad 2020-05-21 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto