Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Marklunds spaningar: "Spelschemat avgör tredjeplatsen"

4v

Rosengård fick fira med stil, dramatiken om tredjeplatsen fortsätter och IFK Kalmar är tillbaka i damallsvenskan.
Här är veckans spaningar från Hanna Marklund.

Rosengård firade guldet med talanger på planen
I och med den uteblivna guldfesten uppe i Piteå, fick Rosengård fira ordentligt i helgen. Eskilstuna besegrades och Rosengård stod för en stabil prestation. Den andra halvleken genomfördes dessutom väldigt bra, där de visade upp ett bättre spel än i de senaste omgångarna. Rosengårds vänsterback Katrine Veje var en av flera som var bra. Det var också anmärkningsvärt att Angel Mukasa stod i målet och att Bea Sprung startade på mittfältet, 19 respektive 16 år gamla. Två spelare som blir är intressanta i framtiden. Det var roligt att se Rosengård bjuda till i en sådan här match och det syntes att de verkligen ville vinna. 

ANNONS

Häcken har fått ny energi
Efter Häckens tunga höst, stod de nu för en bra prestation i 4-0-vinsten mot Djurgården. Detta var Robert Vilahamns första match som tränare och Häcken uppträdde med en helt annan energi än under flera matcher på sistone. Stina Blackstenius har nu gjort 17 mål hittills och är givetvis seriens klart bästa anfallare. Det blev tre nya mål mot Djurgården. Även om Häcken inte kan sluta på en bättre tabellplacering, kan avslutningen ge en bra känsla inför de resterande matcherna i Champions League. Julia Zigiotti Olme betonade detta i Fotbollskanalens intervju med henne förra veckan.

Alla Europakandidater föll
Flera resultat i den senaste omgången var ytterst överraskande och flera topplag kom inte alls upp i nivå. Kristianstad, Eskilstuna, Vittsjö och Hammarby har varit uppskrivna som kandidaterna som kan nå den sista Champions League-platsen, men samtliga förlorade sina matcher. Kristianstad och Vittsjö stod för de största besvikelserna, som förlorade mot Växjö respektive AIK. Kristianstad slarvade bort matchen helt där de missade en hel del målchanser, men där resultatet inte alls var orättvist. Växjö hade minst lika bra chanser, utöver deras mål. Helt plötsligt har Örebro seglat upp på en femteplats och har en teoretisk möjlighet att nå Champions League-kvalet.

ANNONS

Spelschemat avgör
I och med det vidöppna läget kring tredjeplatsen, är det svårt att tippa. Jag väljer dock att tro på Kristianstad. De bör ta den sista platsen främst på grund av konkurrenternas spelschema. Kristianstad ska åka upp till Piteå, vilket givetvis är en tuff bortamatch denna tid på året. Det är dock mer överkomligt än Eskilstunas match hemma mot BK Häcken. Vittsjö och Örebro möts där vinnaren har chansen, men Kristianstad har det i egna händer. En poäng skulle kunna räcka. Jag tror därför på Kristianstad.

IFK Kalmar kommer ha bättre chans i allsvenskan denna gång
Kalmar tog en poäng mot Uppsala, vilket betyder att de är klara för damallsvenskan 2022. De har tidigare varit uppe i den högsta serien, men åkte då ut med dunder och brak. Detta kan ha varit en god erfarenhet för att nu kunna göra det bättre. Klubben borde veta vad som krävs och kan förbereda sig bättre denna gång. Det är även en fördel att serien utökas till 14 lag. Kalmar kan få det tufft, men deras höst har varit imponerande - och möjligheterna att hålla sig kvar är hyfsat goda.

ANNONS
Publicerad 2021-11-04 kl 08:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto