Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
15v

Maron åkte på otäck kollision - har nu lämnat sjukhuset: "Har varit tufft"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen i spelaren ovan.

Brett Maron åkte på en otäck kollision i Skånederbyt.
Nu har Kristianstad-målvakten lämnat sjukhuset. 
- Det har varit tufft, en livshotande skada, säger klubbens assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson till Aftonbladet

Kristianstads målvakt Brett Maron skadade sig allvarligt i toppmötet med Rosengård efter en otäck kollision. Amerikanskan, som först spelade vidare, fick en blödning på njuren och tvingades till en operation under måndagen. Dessutom fick Maron en spricka på urinröret.

Nu berättar klubbens assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson att Maron har lämnat sjukhuset, men även om hur allvarlig skadan verkligen var för målvakten. 

- Det har varit tufft, en livshotande skada. Det är interna blödningar, om de inte upptäcks tidigt så... det är farligt. Hon var inne i ett jäkla bra flow, men plötsligt blev fotbollen meningslös i sammanhanget när man får en skada som om den inte upptäcks i tid verkligen kan vara livshotande, säger han till Aftonbladet. 

Maron är i dagsläget sängliggande och det är ännu oklart om hon behöver ytterligare en operation eller när hon kan börja träna för fullt igen. 

- Ja, hon kan väl gå på toa och så, men hon kommer nog vara det under de närmaste dagarna. Det måste få läka. Hon fick en spricka i njuren, en spricka i urinröret och blödningar, sen är det ett brutet revben och en disk i ryggen som har flyttat på sig också. Man vet inte om ryggen kommer läka av sig själv eller om det behövs en operation för det med. Men det är inte intressant i nuläget, säger Sigurbjörnsson till tidningen. 

Publicerad 2018-10-02 kl 15:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons