Damallsvenskan

Marta sa farväl till publiken i Malmö.
Sedan visade Rosengård att det finns offensiva krafter kvar ändå.
Kvarnsveden avverkades med hela 7-2 efter att två spelare gjort två mål var.

FC Rosengård tog som väntat en övertygande seger i den allsvenska premiären mot Kvarnsvedens IK. Brasilianskan Marta, som bekant beslutat sig för att lämna klubben för spel i USA och Orlando, tackades av innan matchstart – men trots att Rosengård blivit av sin största stjärna visade man att det finns spelare som kan göra mål.

Många mål.

Efter att gästerna chockat Rosengård genom att göra mål redan efter ett par minuters spel vaknade hemmalaget till liv och det rejält.

Lieke Martens gjorde två mål och Ella Masar gjorde två. Totalt skrevs segersiffrorna till hela 7-2 för Malmö-klubben som knappast kunde önskat sig en bättre start på säsongen.

- Kul att vara tillbaka och roligt att vinna första matchen också, säger Anja Mittag, som gjorde ett av målen, till Sydsvenskan.

- Ge mig lite tid så kommer det mer.

Anfallsstjärnan Lotta Schelin, som dragits med skadeproblem inför premiären, hoppade in med med drygt tio minuter kvar att spela.

- Det handlar om att vi ska vara försiktiga med dem, så att de inte får bakslag, säger tränaren Jack Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

Publicerad 2017-04-16 kl 16:26