Marta-show i cupen - gjorde hattrick mot Kristianstad

Damallsvenskan

FC Rosengård gick enkelt vidare till kvartsfinal i svenska cupen under fredagskvällen - efter tre mål från Marta mot Kristianstads DFF.

Den första halvleken mellan FC Rosengård och Kristianstads DFF på Malmö IP under fredagskvällen såg länge ut att sluta mållös. Men med bara en minut kvar av halvleken chippade Marta in 1-0 för Rosengård efter att ha serverats i djupet.

I den 57:e minuten rullade Marta in 2-0 i öppet mål och tre minuter senare satte Marta 3-0 på straff.

- Jättekul att få göra tre mål, säger Marta till Sydsvenskan.

Rosengård vann alltså åttondelsfinalen på ett betryggande sätt.

- Det var en rättvis seger, men vi visade ändå att vi ville spela boll i 90 minuter och att vi aldrig gav upp, säger Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadsbladet.

Nu ställs FC Rosengård mot Vittsjö i svenska cupens kvartsfinal.

Publicerad 2016-02-26 kl 22:42