Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Mästarnas tränare lämnar: "Vi har tyckt väldigt olika"

Linköping försvarade sitt SM-guld i damallsvensken.
Men nu lämnar tränaren Kim Björkegren.
- Vi har tyckt väldigt olika, säger Björkegren till Fotbollskanalen.

När Martin Sjögren valde att lämna Linköping och i stället ta över det norska landslaget hämtade Linköping ersättaren från Elitettan och Hovås Bildal. Kim Björkegren skrev på ett treårskontrakt – och försvarade klubbens mästartitel då han ledde laget till SM-guld.

Men redan nu, efter en säsong vid rodret, lämnar han klubben. Linköping skriver på sin hemsida att beslutet är taget gemensamt från de båda parterna.

- Vi har haft lite delad syn på hur den sportsliga verksamheten ska se ut. Där har vi inte kommit överens och därav är det bättre att vi går skilda vägar, säger Björkegren till Fotbollskanalen.

ANNONS

Ni har haft en konflikt?
- Inte en konflikt som sådan, det tycker jag inte, men det har varit pågående diskussioner under året och ju närmare man kommer ett säsongsslut så börjar man summera det och även ta sats mot ett nytt år. Då känns det som att det blir mer konkret och man måste ta beslut kring vissa frågeställningar och där har vi tyckt väldigt olika.

Björkegren vill inte gå in på vad åskitsskillnaden handlat om rent konkret, eller vem eller vilka det skurit sig med.

- Det finns ingen anledning att ta upp vem eller vilka man skulle vara oense med. Det spelar ingen större roll nu utan vi får ta sats på olika håll och hoppas att det blir så bra som möjligt för båda parter.

Har det varit situationer där du även varit oense med spelarna?
- Jag tycker året flutit på väldigt bra, men det är klart att det allt funnits saker man inte varit överens om och det kommer det alltid finnas. Har man 22 spelare är det klart att inte alla är nöjda alla dagar i veckan. Så ska det vara, men på det stora hela har det flutit på, det visar ju resultatet.

ANNONS

Du skrev på ett treårskontrakt och tog guld första säsongen. Hur känner du själv kring att det blev som det blev?
- Det känns tråkigt, vi har haft ett fantastiskt fint år och gjorde något få trodde på och vann guld med väldigt stor marginal, avancemang i Champions League och så vidare. Det finns många fina minnen.

Björkegren berättar samtidigt att det finns intresse från andra klubbar och att han nu hoppas på en fortsättning utomlands.

-  Det finns en del förfrågningar, det gör det. Men det är inget som är konkret och klart i dagsläget. Vi får se lite vad som händer, men det lutar lite åt utlandet och det är där jag har haft mina tankar.

Ordföranden Christer Mård:

- Kim har levererat ett mycket bra resultat tillsammans med övriga ledare och spelare och det är alltid tråkigt när tränare lämnar, men det är en del av elitidrottens vardag.

Publicerad 2017-11-29 kl 09:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto