Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
2v

Miljardären matchade prissumman av "Segerpotten" - skänkte stor summa till Piteå

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Piteås guldmatch mot Växjö.

Tidigare i veckan tilldelades Piteå priset ”Segerpotten” och fick omkring 200 000 kronor.
Efter att ha sett utdelningen i TV4:s Nyhetsmorgon väljer nu miljardären Staffan Persson att matcha summan.
- Om Rosengårds huvudsponsor ordnar 236 000 kronor vore det väl skräp om inte Norrbottens näringsliv ordnar fyra gånger den summan, har han tidigare sagt.

Förra helgen säkrade Piteå klubbens första SM-guld efter stor dramatik. Inför den sista omgången låg laget på andra plats bakom Rosengård. Men Skånelaget förlorade borta mot Kopparbergs/Göteborg samtidigt som Piteå vann stort hemma mot Växjö.

Resultaten gjorde att Piteå kunde titulera sig svenska mästare 2018.

Nästa säsong spelar Piteå i Champions League och tidigare i veckan tilldelades man utmärkelsen "Segerpotten" för sina prestationer under året. Priset finns till för att belysa ojämlikheterna mellan herr- och damfotboll och Piteå fick en check på omkring 200 000 kronor.

- Det är klart att det är väldigt nödvändigt för klubben. Alla pengar är nödvändiga, sa Piteå-spelaren Nina Jakobsson i TV4:s Nyhetsmorgon då.

Nu kommer nästa ekonomiska tillskott för Piteå. Efter att miljardären Stefan Persson sett utdelningen bestämde han sig för att matcha prissumman. På fredagen bjöd han in Piteå-laget på guldmiddag och i samband med tillställning fick föreningen en check på 236 000 kronor, rapporterar Piteå-Tidningen

Checken som Piteå fick av Persson var på 236 000 kronor och när den delades ut under kvällen utbröt stort jubel i lokalen.

Persson själv fanns inte på plats under kvällen men tidigare i veckan uttalade han sig i Piteå-Tidningen.

- Om Rosengårds huvudsponsor ordnar 236 000 kronor vore det väl skräp om inte Norrbottens näringsliv ordnar fyra gånger den summan, sa han då.

Publicerad 2018-11-04 kl 10:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons