POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2v

Mittbacken tvåa i skytteligan inför hett möte: ”Måste vara vaksamma på fasta situationer”

Foto: Bildbyrån

Kristianstads Therese Ivarsson, till vänster, och Kif Örebros Emma Kullberg, till höger.

På lördag gör Kif Örebro och Kristianstad upp om viktiga poäng i Damallsvenskans tajta slutspurt. Då ställs två av seriens vassaste mittbackar, målfarliga Therese Ivarsson och Emma Kullberg, mot varandra.
- Det gäller att vi är vaksamma och har koll på hennes styrkor på fasta situationer, säger Kullberg til Fotbollskanalen om sin antagonist.

När Damallsvenskan drar i gång igen efter landslagsuppehållet tar årets skrällag Kif Örebro emot Kristianstads DFF.

Med sig har Kristianstad seriens målfarligaste back – Therese Ivarsson som faktiskt ligger tvåa i skytteligan. Efter 15 spelade matcher har hon noterats för nio mål, lika många som FC Rosengårds Lisa-Marie Utland.

- Hela vårt lag är väldigt starka på fasta situationer, och där har jag varit framme, säger Ivarsson till Fotbollskanalen.

Redan nu har 30-åringen gjort fler mål än vad hon gjort i någon av sina tidigare sju säsonger i klubben.

När vi tränar tillsammans vet man var bollarna kommer – vi vet att vi är starka. Är bollen hos mig så hoppar jag högst, är bollen hos någon annan så hoppar de högst och sen sätter vi den.

I förra mötet satte Kristianstad sina lägen och slog Örebro med 2–0. Nu är fajten om poängen ännu viktigare. Inför lördagens möte ligger KDFF endast en poäng bakom Örebro och Linköping som har 26 poäng vardera.

- Nu är det på hemmaplan vilket känns lite skönt. Vi åkte på en tråkig förlust senast mot dem, då de var det starkare laget under 90 minuter. Det kommer bli en tuff match och jag tror båda lagen kommer få jobba väldigt hårt. Det är viktiga poäng att ta, säger Kif Örebros Emma Kullberg.

Mittbacken Emma Kullberg har under året varit en nyckelspelare i nykomlingarna Kif Örebro och belönades nyligen med sin första landslagsuttagning.

27-åringen har gått en längre väg än de flesta och spelade bara för några år sedan i division 1. Men i Kif har hon hamnat rätt.

Vad är det som har funkat för dig i år?
- Jag har fått ett bra förtroende från alla här och det är klart att det ger en lite självförtroende. Sedan har jag fått spela in mig mer på en position nu. Det är alltid kul att kunna spela på många positioner men som mittback tror jag mina styrkor kommer fram lite extra, och det är kanske det som har klickat bättre nu.

Nu ställs två av den här säsongens mest utmärkande mittbackar mot varandra.

Hur ska ni stoppa Therese Ivarsson?
- Hon är en duktig spelare och väldigt duktig när det kommer till fasta situationer vilket jag har tänkt extra på. Både på hörnor och frisparkar när hon får kliva fram. Det gäller att vi är vaksamma och har koll på hennes styrkor på fasta situationer.

Therese Ivarsson tror att det kommer bli en tuff match men är övertygad att laget har förmågan att slå hål på Örebro – en gång till.

- Vi har spelare med väldigt bra inlägg och instick, så jag tror vi bara ska fortsätta spela som vi har gjort. Sen kommer det komma chanser och det kommer bli vassa chanser, säger hon.

Publicerad 2019-09-06 kl 10:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå