POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2v

Motion emot sammanslagningen mellan MFF och LB07 färdigställd: ”Ska nå framgångar på egna meriter”

Foto: Bildbyrån

Redan när förslaget om en sammanslagning mellan MFF och LB07 kom motsatte sig en grupp MFF-supportrar.
Nu har samma grupp sammanställt en motion till nästa årsmöte, där de hellre vill se klubben skapa ett eget damlag.
”Malmö FF når framgångar på egna meriter som vi alltid har gjort”, skriver de i motionen.

Den 13 september höll Malmö FF:s styrelse en presskonferens där de förslog en sammanslagning med LB07. Detta för att MFF ville etablera ett damlag i klubben, och genom en sammanslagning skulle de på så vis få just det. För att förslaget ska bli verklighet måste klubben ha ett extrainsatt årsmöte. Om förslaget skulle röstas igenom på detta möte skulle de två kubbarna gå samman 1 januari 2020.

När detta tillkännagavs så var det många som motsatte sig, bland annat person från supportergrupperna Malmö FF:s vänner och Var Är Tjejerna. Grupperna lade tillsammans fram en motion redan 2016, där de yrkade på att klubben behövde ett dam och flicklag. Det enda som tillsattes i klubben efter den motionen var ett flicklag. 

Redan i september sa grupperna att de motsatte sig klubbarnas sammanslagning. En av deltagarna i Malmö FF:s vänner, Tony Ernst, gick ut med ett inlägg på Twitter. Där framgick det att Malmö FF:s vänner och Var Är Tjejerna gemensamt stod emot MFF:s styrelses förslag och att om det fortgick skulle de presentera en motion för att hindra beslutet.

- Sedan betyder inte detta att vi tycker att det ska innebära styrelsens avgång, som jag har sett rop efter. Det är sund föreningsdemokrati att det läggs fram förslag som medlemmarna får rösta om, sa han till Fotbollskanalen i samband med Twitterinlägget.

Grupperna har nu gått samman och sammanställt en motion där de vill att styrelsens förslag röstas ned. De anser att en sammanslagning inte skulle främja damfotbollen i MFF, då klubben tar sig an ett lag som redan befinner sig i damallsvenskan.

De vill hellre se att klubben startar ett eget damlag och att det laget börjar på division 4. Grupperna har också varit tydliga med att de inte är emot ett samarbete med LB07, och kan tänka sig att ”införliva vissa delar av klubben.” Grupperna står bakom allt som MFF:s styrelse föreslagit bara inte att "överta" LB07:s damlag. 

I motionen skriver de att fördelarna med att skapa ett eget lag bland annat är ”att Malmö FF når framgångar på egna meriter som vi alltid har gjort” samt ”att det finns stöd av många Malmö FFs supportrar”. De vill även att det ska skapas ett utvecklingslag på damsidan och de menar även att förslaget ”möjliggör att Malmö FF:s damlag bygger en genuin och lojal följarskara”.

De påpekar också i motionen att de har förtroende för ”ledningens sportsliga och organisatoriska expertis”. De är för att bredda verksamheten, men att deras expertis är inom arrangering av ”evenemang och lojalitet hos supportrarna i grupper som MFF Support, MT96 och Svenska Fotbollssupporterunionen.”

Publicerad 2019-10-07 kl 18:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå