POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2v

Ny midnattsmatch i Kiruna nära för Piteå: "Är ganska sjukt vad naturen kan bjuda på"

Foto: Bildbyrån

Piteå IF mot Kopparbergs/Göteborg under midnattssolen i Kiruna.
Det är tanken den 13 juni i år, om alla detaljer går i lås.
- Det är ganska sjukt att naturen kan bjuda på det där uppe i norr, säger Piteås lagkapten Ellen Löfqvist till Fotbollskanalen.

Under guldåret 2018 spelade Piteå IF en midnattsmatch mot Rosengård i Kiruna. Nu kan konceptet återupprepas då NSD rapporterar att klubben kommer att anlägga sommarens match mot Kopparbergs/Göteborg den 13 juni i Kiruna.

Klubbens ordförande Rikard Fahlman bekräftar att tanken är att spela matchen i Kiruna, men att alla detaljer inte är helt klara än.

- Vi ska upp till Kiruna i nästa vecka och träffa lite folk. Det känns fantastiskt roligt, det är en häftig happening att spela på natten och vi hoppas att det är fint väder så att midnattssolen förgyller evenemanget också. Sen är det roligt för oss för vi vill vara regionens lag och att vi kan komma ut och spela på andra arenor än vår vanliga, säger han till Fotbollskanalen.

Matchen 2018 spelades inför 2 296 personer i publiken på Lombia IP i Kiruna och nu hoppas Piteå på ett lyckat evenemang även 2020.

- Vi gör det här i ett samarrangemang med Kiruna FF och när vi ringde och pratade med dem och det här och förde det på tal nappade de direkt och tyckte det var jätteroligt att vi skulle komma upp igen, säger Fahlman.

Klart är att spelarna ser fram emot en möjlig nattmatch i Kiruna.

- Vi spelade en nattmatch 2018 mot Rosengård i Kiruna och det var en jättehäftig möjlighet. Det var en upplevelse, jag har aldrig spelat så sent på en kväll och det är ganska sjukt att naturen kan bjuda på det där uppe i norr. Så det är en häftig upplevelse, det är coolt, säger Piteås lagkapten Ellen Löfqvist till Fotbollskanalen.

Har var det att spela i matchen förra gången?
- Såklart blev det lite annorlunda, det blev som en bortaresa för oss också. Så om man tänker så kanske förutsättningarna inte är helt optimala, men det är ändå en upplevelse och något roligt att vara med om. Sen trodde man kanske att kroppen skulle agera annorlunda och man tänkte hur man skulle vara pigg till den tiden, men ur den erfarenheten man hade kändes det bra. Förutsättningarna blev ändå bra när man kom på plats.

Om det blir av har ni erfarenhet av det, vad kan ni ta med er?
-
Svårt att säga, det är så individuellt vad alla mår bäst av. Men framförallt handlar det om att få sova bra och hålla igång någonting under dagen. Men det gäller att man inte kommer igång för tidigt heller, utan att man sparar på sig så att man inte blir så seg.

Samtidigt kan en potentiell match i Kiruna också vara avgörande när tabellen summeras i slutet av året. Piteå vann som bekant guld 2018, före just Kopparbergs/Göteborg som även 2019 kom tvåa i serien. Tror Piteå att flytten kan få några konsekvenser för det sportsliga?

- Klart att det hade varit häftigt (om matchen betyder mycket i tabellen), men nu är det bara spekulationer, det är inget vi kan anta här och nu. För vår del handlar det bara om att gå in och försöka vinna matchen. Sen för vår det är det klart att det hade varit häftigt om det var mycket som var på spel redan då. För sådan matcher är alltid häftiga att spela.

- Det är klart att det blir en bortamatch till egentligen för oss men vi tycker att det är viktigt att vi kommer ut, det är viktigt för flickfotbollen att vi kommer ut utanför Piteå. Vi bjuder in lag från regionen till varje hemmamatch och de kommer från Pajala, de kommer från hela länet. Då vill vi bjuda tillbaka också och komma till dem och spela, säger Fahlman.

Hur viktigt är det att ni kommer ut och spelar i regionen?
- Det är därför vi gör det. Vi vill uppfattas som regionens lag och vi är väl egentligen det redan, men vi vill visa att vi står upp för det också.

Hur mycket får man ut av en sådan här match och hur mycket får man tillbaka?
- Det är ett goodwill-värde som är svårt att bedöma i pengar. Men det är klart, vi har sponsorer som är verksamma i Kiruna och för deras skull så vill vi också säga till tack dem med att spel en match där.

Fahlman hoppas nu att alla detaljer löser sig och att midnattsmatchen kan hållas som klubben hoppas i mitten av juni.

- Jag hoppas att det går i lås och att vi kan genomföra den och kan vi det hälsar jag alla Kirunabor välkomna den 13 juni. Så får vi skicka en hälsning till vädergudarna så att de ger oss midnattssolen också.

Publicerad 2020-02-01 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå