POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Ny plan för damallsvenskan - siktar på start 14 juni

Foto: Bildbyrån.

Den planerade starten vid månadsskiftet maj/juni sköts på.
Nu tar Elitfotboll Dam sikte mot att dra igång damallsvenskan den 14 juni.

Damallsvenskan var tänkt att starta vid månadsskiftet maj/juni. Men i söndags tog Elitfotboll Dam, ligaorganisation för elitettan och damallsvenskan, beslut om att seriespelet inte kan inledas då. Efter beskedet hade inte EFD:s generalsekreterare Tomas Hoszek något svar på när premiärerna i damallsvenskan kan äga rum.

- Just nu vet vi inte när premiären kommer att spelas, sa han till Fotbollskanalen.

Men det finns en plan för när damallsvenskan kan dra igång. Patrik Andersson, styrelseledamot i ligaorganisationen, berättar att man siktar sig in på den 14 juni, precis som herrallsvenskan gör. Om inte det skulle gå hoppas man på premiär den 1 juli.

- Vi har satt upp tre olika scenarier beroende på när vi får ett okej från Folkhälsomyndigheten. Och vi hade ett ordförandemöte den 27 april där jag kommunicerade de tre olika scenarierna och informerade om allt arbete som hade gjorts i referensgrupperna (arbetsgrupper som EFD tillsatt) under den här perioden. I referensgrupperna upplever jag att man har varit eniga om de här tre olika scenarierna, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- I och med att vi inte har fått ett besked från Folkhälsomyndigheten, och att vi inte såg det som sannolikt att vi får ett besked på fredag för den första tiden, så tog vi beslut på styrelsemötet i söndags att vi går på nästa startdatum den 14 juni. Tydligt. Det kommunicerades till alla ordförandena i söndags kväll och detta har kommunicerats i referensgruppen i går och där står vi. Tydligt, tydliga startdatum och förutsättningar. Att sedan måla upp ett scenario efter sista datumet där vi inte kan genomföra en dubbelserie får vi ta på resans väg, för det är en fråga för Svenska Fotbollförbundet. De äger upplägget.

Om starten skulle skjutas upp än längre kan det bli tal om enkelserie. Men Andersson tycker inte att man ska händelserna i förväg.

- Vi har haft tre starttider. Det kritiska datumet är nu den 1 juli. Det är det sista datumet för att genomföra en dubbelserie, men vi behöver inte hoppa dit i dag. Nu är det den 14 juni. Det viktigaste är att vi avvaktar och ser vad Folkhälsomyndigheten kommer fram till den här veckan och då vet vi förutsättningarna. Vi har en tydlig plan.

Publicerad 2020-05-12 kl 17:48
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto