Ny seger för Rosengård i guldjakten

Damallsvenskan

Rosengård kan fortsätta nedräkningen mot SM-guldet.
I eftermiddag tog de tre nya poäng mot Hammarby.

Det var ett toppmöte som spelades på Hammarby IP inför dryga 400 åskådare. Hammarby är på jakt efter tredjeplatsen som innebär Champions League-kval, medan Rosengård har siktet inställt på SM-guldet. Det var dessutom två lag som både vann och övertygade i den förra omgången.

Matchen började i ett högt tempo med något mer boll för Rosengård, medan Hammarby försökte hota i djupled. Det ledde till fler målchanser för gästerna där Hammarbys målvakt Anna Tamminen tvingades till en tidig frilägesräddning. Efter en kvart spelad ökade sedan trycket ytterligare och det skulle ge utdelning.

Efter en tilltrasslad situation efter en hörna, fick Rosengårds högerback Sanne Troelsgaard på en kanon. Via ribban letade sig bollen in, otagbart för Tamminen. Ledningsmålet satte tonen för resten av halvleken. Matchbilden blev allt jämnare men Hammarby hade svårt att skapa klara målchanser.

Den andra halvleken spelades i ett något lägre tempo. Något som ökade Rosengårds kontroll. Serieledarna framstod som betydligt tyngre än Hammarby och tryckte ner dem i långa stunder. I samma ögonblick som hemmapubliken brast ut i ett stort jubel med anledning av herrlagets mål på Tele2 Arena, tilldelades Rosengård en straffspark. Från straffpunkten gjorde Jelena Čanković inga misstag.

Hammarby kom till en kvittering i minut 90, men det räckte inte till mer än så. Rosengård säkrade segern med 2-1.

Segern innebär att Rosengårds serieledningen består. Sex omgångar återstår nu av serien, när ett landslagsuppehåll väntar.

Hammarby: Tamminen – Lundqvist, Nyström, Carlsson, Karlsson – Gibson  – Larsson, Jansson, Wangerheim – Janogy, Thorvaldsdottir.

Rosengård: Micah – Troelsgaard, Berglund, Arnardottir, Veje – Čanković, Seger, Öling – Kullashi, Larsson, Schough.