Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Nya problem för Kristianstad - nu ligger planen för högt

Problemen med Kristianstads gräsplan fortsätter. Efter kommunens reparationsarbete ligger marknivån inte längre för lågt – utan för högt.
- Vi har fram till tisdag på oss att ordna det, säger driftledaren Johnny Perkmar till Kristianstadsbladet.

Det var när Kristianstads DFF tog emot Kif Örebro i förra veckan som problemen uppdagades. En dräneringsanläggning som grävts ned under Vilans IP hade medfört stora skador i underlaget, och en försänkt reva som mätte över en halvmeter i bredd skar som ett långt jack i marken. Domaren hänvisade till spelarnas säkerhet och beslutade att matchen inte skulle kunna genomföras som planerat, och därefter var det oklart när planen återigen skulle kunna tas i bruk.

Nu på onsdag är det tänkt att Kristianstad ska spela Skånederby mot Rosengård och arbetet har varit febrilt för att få ordningen på gräset. Under måndagen fanns en av svenska fotbollförbundets planinstruktörer på plats, men det visade sig att det skadade området nu inte längre låg för lågt - utan för högt.

– De kan inte godkänna den nu eftersom vi har kompenserat för sättningarna och satt marken lite för högt. Rullar det en boll där så guppar det till. Egentligen ska de inte godkänna planen, men de är imponerade av det vi har gjort så här långt och att vi tagit det på stort allvar. Därför fick vi till tisdag klockan 11.00 på oss att ta bort förhöjningarna, säger kommunens driftledare Johnny Perkmar till tidningen.

Enligt honom ska det inte vara någon omöjlighet att reda ut situationen till dess att SvFF:s utsända återvänder på tisdagen för att antingen ge avslag eller klartecken inför derbyt.

– Ja, jag har varit kaxig hela tiden och sagt att vi skulle lösa det, och det finns inget i det här som har fått mig att ändra uppfattning, säger Perkmar.

Om Kristianstads DFF tvingas flytta till sin reservarena Strandvallen skulle föreningen gå miste om en hel del pengar. Inte bara för att derbyn ofta drar mycket publik utan även på grund av att just mötet med Rosengård lanserats som en match där klubbens sponsorer skänker extra pengar beroende på hur många åskådare som löser biljett till matchen.

Publicerad 2015-08-24 kl 16:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons