Nykomlingen med tung seger mot Djurgården i premiären - avgjorde på tilläggstid

Damallsvenskan

I premiäromgången för damallsvenskan gästade Djurgårdens IF nykomlingen IK Uppsala.
Trots att gästernas 18-åriga supertalang Tilde Lindwall spräckte nollan föll klubben tungt med 2-3.

I premiäromgången tog IK Uppsala emot Djurgårdens IF. Uppsala som alltså gjorde debut i allsvenskan efter att besegrat Hammarby i sista omgången i elitettan i fjol. Djurgården stod för en svag säsong ifjol där klubben räddade det allsvenska kontraktet i de sista omgångarna.

Redan i den åttonde matchminuten tog gästande Djurgården ledningen. En perfekt genomskärare från Olivia Schough hittade fram till 18-åringen Tilde Lindwall som enkelt kunde dundra in 1-0 bakom Emma Holmgren i Uppsala-målet. Men nykomlingarna Uppsala skulle svara.

I den 24:e matchminuten fick Uppsala en hörna som Sara Olai nickade in kvitteringen på. Klubbens första mål någonsin i serien.

Men bara åtta minuter senare skulle storlaget Djurgården ta ledningen återigen och även denna gång stod Schough som kreatör. 29-åringen hittade en yta på högerkanten som hon kunde avancera på innan hon hittade Portia Boakye framför målet - somi sin tur enkelt kunde slå in ledningsmålet. Djurgården i ledning när lagen gick till halvtidsvila.

I andra halvlek stod matchen och vägde. Hemmalaget Uppsala låg på och pressade Djurgården för att hitta fram till ett kvitteringsmål - och det skulle komma.

Uppsala skulle visa sig starka på just hörnor för i den 82:e matchminuten hoppade fjolårets succéanfallare Cassandra Korhonen högst och kunde nicka in kvitteringen fram till 2-2. Utjämnat på Lötens IP. Och det skulle bli ännu bättre för nykomlingarna.

Kort efter att Djurgårdens Linda Motlhalo fick två gula kort på en minut satte Uppsala dit avgörande. På ett långt svepande inlägg hamnade bollen hos hemmalagets Beata Olsson som kunde lägga in avgörandet fram till 3-2.

Djurgården låg kort därefter på för ett kvitteringsmål men Uppsala stod starka och kunde ta en skrällvinst i premiären. Klubbens första match, mål och seger i allsvenskan alltså.

Djurgårdens IF: Østergaard, Walentowicz - Bloznalis - Huseby - Lång, Boakye - Boriero - Kander - Schough, Lindwall - Diaz Pettersson

IK Uppsala: Holmgren - Olai, From, Hansen - Toivio, Strömblad - Bergman Lundin, Thoreson - Odelberg Modin - Kapocs, Korhonen

Publicerad 2020-06-27 kl 16:55