Damallsvenskan

Rosengård tappade på nytt poäng i damallsvenskan.
Under lördagen fick man bara med sig 1-1 borta mot Vittsjö.
Nu ser SM-guldet långt borta ut.

Rosengård har under de senaste veckorna tappat i jakten på SM-guldet. Efter kryss mot Linköping för två veckor sedan, och förlust mot Kristianstad förra veckan, var Rosengård ute efter att ta en trepoängare borta mot Vittsjö under lördagen för att hänga på Göteborg i guldstriden.

Det började även positivt för skånskorna. Efter bara tre minuter satte Anna Anvegård 1-0 på straff. Men trots den tidiga ledningen gick det dock inte hela vägen.

I den 54:e minuten kvitterade Vittsjö genom Mie Leth Jans till 1-1, vilket sedan blev slutresultatet.

Rosengård tappade därmed ytterligare poäng mot Göteborg - och just nu ser SM-guldet tämligen långt borta ut för den regerande mästaren.