Oavgjort i Stockholmsderbyt - AIK kvitterade sent

Hammarby gick mot seger i Stockholmsderbyt.
Då kvitterade AIK med tre minuter kvar av ordinarie tid.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Stockholmsderby väntade under lördagen. Både AIK och Hammarby tog steget upp till damallsvenskan inför säsongen, och redan efter fyra omgångar ställdes de mot varandra.

Efter en kvart kom ledningsmålet. Nora Rönnfors gav AIK ledningen efter en lite turlig styrningen på inlägget från vänsterkanten. Styrningen ställde backlinjen och gjorde så att Rönnfors kunde peta in bollen från nära håll.

Det skulle inte dröja länge innan Hammarby satt dit kvitteringen. På en hörna kunde Eva Nyström nicka in målet som innebar 1-1 bara fyra minuter efter AIK:s ledningsmål. Målet var hennes första i Bajen-tröjan.

1-1 slutade även den första halvleken.

Efter drygt tio minuter i den andra halvleken fullbordade Bajen vändningen. AIK fick inte bort bollen, och då dök Madelen Janogy upp och petade in 2-1-målet.

Bajen gick mot seger, men med tre minuter av ordinarie tid kvitterade AIK. Jenny-Julia Danielsson hittade fram till Rusul Rosa Kafaji som satt dit 2-2.

Startelvor

AIK: Majasaari - Murray, Finndell, Santamäki, Gisladottir - Hayashi, Davison, Hallin - Kafaji, Rönnfors, Danielsson

Hammarby: Tamminen - Lundkvist, Carlsson, Nyström, Pedersen - Gibson, Folkesson - Janogy, Jansson, Larsson - Jakobsson