TV: Oavgjort mellan Örebro och Eskilstuna - efter galna frisparksmålet

Damallsvenskan

Hela sex mål, dubbla självmål och ett otroligt frisparksmål bjöd matchen mellan Örebro och Eskilstuna på.
Efter en svängig tillställning skrevs slutresultatet tillslut till 3-3.

I den damallsvenska premiären mellan KIF Örebro och Eskilstuna United var det hemmalaget på Berhn Arena som fick den bästa starten. Knappt 15 minuter in i matchen fick Örebros kapten Frida Abrahamsson en frispark på mittlinjen efter att Maja Regnås hade rivits ner. Varför inte, tänkte Abrahamsson och drog till med ett skott på mål och drygt 60 meter senare låg bollen i mål. Ett mycket märkligt mål där Eskilstuna-målvakten Emelie Lundberg stod för en dundertabbe.

Drygt tio minuter senare var dock kvitteringen ett faktum genom Loreta Kullashi. I och med att inga mål gjordes under den återstpende tiden av den första akten gick bägge lagen till pausvilan i likaläge, 1-1.

Den andra akten var händelserik. Mycket händelserik.

Efter två självmål av Örebro-spelarna Sara Vidlund och Maja Regnas samt dubbla framåt från hemmalaget slutade även den andra halvleken lika, 2-2.

I den andra omgången av damallsvenskan möter närkelaget Piteå IF på bortaplan. Eskilstuna ställs mot 2019 års tabelltvå Kopparbergs/Göteborg.

Startelvorna:

KIF Örebro: Paulsson-Febo, Abrahamsson (K) - Östlund - Regnås, Lilja Vidlund - Pikkujämsä - Lilja - Farquharson, Hoff Persson - Lundin - Kollanen.

Eskilstuna: Lundberg, Rombing - Barsley - Stenevik, Oskarsson - Vckius - Ayinde - Okobi, Andersson - Rogic - Kullashi.