Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Officiellt: Asllani återvänder till Linköping: "Kommer passa perfekt hos oss"

Foto: Bildbyrån

Kosovare Asllani återvänder till Sverige.
Landslagsstjärnan är presenterad för sin gamla klubb Linköping.
- Det känns bra att vara tillbaka, säger Asllani.

Under torsdagsmorgonen rapporterade Fotbollskanalen om att Kosovare Asllani var på väg att presenteras för Linköping, trots att tidigare uppgifter talade om toppkonkurrenten Rosengård.

Nu är övergången officiell. På en presskonferens presenterade Linköping att Asllani återvänder till klubbben för en tredje sejour. 28-åringen har skrivit på ett kontrakt på två och ett halvt år.

- En spelare som jag tror kommer att passa perfekt hos oss, säger tränaren Kim Björkegren.

Kosovare Asllani ansluter till Linköping från Manchester City, dit hon kom 2016. LFC toppar damallsvenskan, fem poäng före Rosengård. Asllani kommer att spela i samma nummer som hon tidigare haft i klubben: nummer 18.

- Det känns bra att vara tillbaka. Samma nummer som när jag signade, säger Asllani på presskonferensen.

- Det känns lite surrealistiskt att jag är tillbaka, men jag har haft sex år utomlands och känner att jag i är den bästa formen jag någonsin varit i. Det är naturligt för mig att välja Linköping och jag har min familj här, utvecklar stjärnan för Corren.

- Känns som att det är rätt tid att komma hem nu. Jag har inte sett laget spela så jättemycket de senaste åren, men det ska bli jätteintressant att komma in här nu.

Under presskonferensen berättade Linköpings klubbdirektör Maria Hagström också att Jessica Samuelsson lämnar klubben under hösten, men att inget mer än så är klart i nuläget.

Publicerad 2017-08-10 kl 13:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons