Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
32v

Officiellt: Dahlin ny huvudtränare i Hammarby

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se det avgörande målet i derbyt mellan Hammarby och Djurgården i spelaren ovan.

Ann-Helén Grahm klev i går av som huvudtränare i Hammarby.
Nu tillträder Isak Dahlin på posten över den här säsongen. 
- Otroligt inspirerande, säger han till klubbens hemsida. 

Hammarby meddelade i går att klubbens huvudtränare Ann-Helén Grahm lämnar sitt uppdrag i föreningen med omedelbar verkan efter synpunkter från spelartruppen. Därefter inledde klubben en jakt på en ny huvudtränare till laget, som är placerat näst sist i damallsvenskan och senast föll i derbyt mot Djurgården på Tele2 Arena. 

- Jag är oerhört ledsen över att ha kommit fram till detta beslut. Det har varit en mycket speciell och intensiv tid som har krävt mycket energi under de senaste månaderna för såväl föreningen och laget, samt för mig personligen, sa Grahm i går till klubbens hemsida. 

Nu står det klart att den tidigare ungdomstränaren Isak Dahlin, 30, tar över som ny huvudtränare och kommer att leda laget över den resterande delen av säsongen. 

- Det känns jättekul och otroligt inspirerande att ta sig an den här uppgiften. Det blir inte direkt någon mjukstart, men det är bara bra. Nu handlar det om att snabbt få saker på plats och fokusera på matchen mot Vittsjö nästa helg som blir väldigt viktig, säger Dahlin till klubbens hemsida. 

Hammarbys sportchef på damsidan Johan Lager om valet av ny huvudtränare:

- Vi känner oss väldigt bekväma med att Isak nu tar över huvudtränarrollen. Han har under många år arbetat som tränare för flera av våra lag inom Hammarby Akademi, däribland U19, och även coachat U21-matcher. Vi vet därmed exakt vad vi får – en god ledare och skicklig tränare som vi är övertygade kommer att göra ett mycket gott jobb, säger han till hemsidan. 

Dahlin tillhörde även Hammarby som spelare mellan 2005 och 2011, men gjorde även matcher för Hammarby TFF. Därefter har han haft olika roller i Hammarbys akademilag, däribland som tränare för klubbens U19-lag. 

Publicerad 2018-06-05 kl 18:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons