Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Officiellt: Doldisen tar över svenska mästarna

Foto: Bildbyrån

Guldtränaren Kim Björkegren lämnade Linköping.
Ersättaren blir doldisen Marcus Walfridson, som jobbat i Norge under hela 2010-talet.
LFC:s spelargrupp har en inre drivkraft att bli bättre, säger 36-åringen enligt TT.

Linköping försvarade sitt SM-guld i damallsvenskan. Trots det bytte klubben tränare, för andra året i rad. Kim Björkegren lämnade efter ett av de tre åren på kontraktet.

- Vi har haft lite delad syn på hur den sportsliga verksamheten ska se ut. Där har vi inte kommit överens och därav är det bättre att vi går skilda vägar, sa Björkegren till Fotbollskanalen då.

Under onsdagsmorgonen höll Linköping en presskonferens för att presentera ersättaren. Ny tränare blir doldisen Marcus Walfridson. 36-åringen har skrivit på ett treårskontrakt.

- LFC:s spelargrupp har en inre drivkraft att bli bättre. En fantastisk spelartrupp, en trupp som är jättebra och har många bra individuella spelare. Jag önskar att vi kan spela en fotboll i världsklass, säger Walfridson enligt TT.

Walfridson berättade på pressträffen att han de senaste sex-sju åren jobbat i Norge. Där har 36-åringen varit ledarskapskonsult för klubbar i Skandinavien och haft många olika roller i norska Mjörndalen, bland annat assisterande tränare.

I Linköping kommer Walfridson även att ha rollen som sportchef.

Publicerad 2017-12-13 kl 09:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons