POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
42v

Officiellt: Göteborg tappar forward - första finländska i engelska högstaligan

Foto: Bildbyrån.

Adelina Engman lämnar Kopparbergs/Göteborg.
Anfallaren blev i dag klar för spel i Chelsea. 
- En möjlighet som är svår att tacka nej till, säger hon till Kopparbergs/Göteborgs hemsida. 

Kopparbergs/Göteborgs finländska landslagsspelare Adelina Engman, 23, anslöt i januari 2015 till den damallsvenska klubben, men gjorde i tisdags sin näst sista match för klubben i 2-0-segern mot Djurgården på bortaplan.

Kopparbergs/Göteborg meddelade i dag att anfallaren är klar för spel i Chelsea och blir därmed första finländska spelare i den engelska högstaligan. 

- På ett sätt är det så klart tråkigt at lämna mitt i säsongen när känslan är att vi har något riktigt bra på gång i år, säger hon till Kopparbergs/Göteborgs hemsida. 

- Men samtidigt är det här en chans och en möjlighet som det är svårt att tacka nej till. Men KGFC kommer att få ett jättebra år, det är jag säker på, fortsätter hon. 

Kopparbergs/Göteborgs sportchef Lasse Svensson om övergången: 

- "Adde" är underbar människa, en ambitiös och lojal fotbollsspelare och naturligtvis hade vi gärna haft kvar henne i vårt lag, säger Svensson till hemsidan. 

- Men vi stoppar ingen spelare som vill vidare i sin karriär. Jag hoppas verkligen att Adelina lyckas, hon är värd all framgång, fortsätter han. 

Engman gör på lördag sin sista match för den här gången för Kopparbergs/Göteborg mot nykomligen Växjö på hemmaplan i damallsvenskan.

Chelsea har under de två senaste säsongerna vunnit den engelska högstaligan och vann dessutom i år även FA-cupen, samtidigt som laget tog sig till semifinal i Champions League. I laget spelar sedan tidigare svenska stjärnorna Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson. 

Publicerad 2018-06-29 kl 21:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå