Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Gunnarsdottir lämnar KDFF - efter 15 år

Damallsvenskan

Elisabet Gunnarsdottir har varit en del av KDFF i 15 år.
Nu meddelar Skåneklubben att tränaren lämnar efter säsongen. 
- En fantastisk upplevelse i mitt liv, säger hon. 

Foto: Bildbyrån.

Kristianstads DFF-tränaren Elisabet "Beta" Gunnarsdottir har varit i klubben i 15 år, men kommer nu att lämna inför nästa säsong, vilket innebär att Skånelaget får en ny huvudtränare till 2024. Det meddelar klubben på sin hemsida. 

- Först och främst vill jag säga tack till Kristianstads DFF och tack till Kristianstad. Klubben och staden har varit en fantastisk upplevelse i mitt liv. Jag har haft tur, jag har fått möjligheten att komma till en arbetsplats varje dag i 15 år med människor som jag idag kan kalla mina vänner för livet och vi har haft fantastiskt roligt tillsammans i motgång och framgång, säger Gunnarsdottir på klubbens hemsida och fortsätter:

Annons

Trots att min tid i klubben som huvudtränare har kommit till sitt slut betyder det inte slutet på mitt liv med klubben. KDFF kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Vi är dock inte klara med varandra än. Vi ska spela de sista fem omgångarna tillsammans. Kom ihåg att tron kan försätta berg och vi har 15 poäng att spela för, både hemma och borta. Vi behöver stadens stöd för att hjälpa oss i medaljkampen som lever i allra högsta grad. 

KDFFs ordförande Stina Trimark:

- Att beskriva Betas tid i och arbete för KDFF är en utmaning i nivå med att skriva en ny version av Sagan om ringen. Kortversionen är att Beta varit vår huvudtränare sedan 2009 och att vi under de 15 åren jobbat oss uppåt både sportsligt och organisatoriskt även om det inte varit en spikrak resa. Rent sportsligt är höjdpunkterna tredjeplatserna i OBOS Damallsvenskan 2020 och 2021 samt cupfinalerna 2013/14 och 2018/19. Allt arbete vid sidan om fotbollsplanen som Beta genom åren lagt ner för svensk fotboll i allmänhet och KDFF i synnerhet har varit ovärderligt vilket vi är djupt tacksamma för, säger hon och fortsätter:

Annons

- I alla förändringsprocesser skapas det möjligheter - vilket i detta fall ger både KDFF och Beta chansen till vidareutveckling. Vi ser ljust på framtiden, rekryteringsprocessen är långt gången och vi kommer inom kort presentera ny tränare.

Kristianstad är just nu på sjätte plats i damallsvenskan. 

Publicerad 2023-10-02 kl 18:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto