Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Lindahl fortsätter - klar för Djurgården

Damallsvenskan

Hedvig Lindahl fortsätter karriären. 
Landslagsmålvakten är klar för Djurgården. 
Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och ledarskap både på och utanför planen, säger 39-åringen. 

Foto: Bildbyrån

Efter den gångna säsongen gick Hedvig Lindahls kontrakt med Atletico Madrid ut. Landslagsmålvakten har inte velat meddela om hon planerar att fortsätta spela efter det pågående EM-slutspelet eller om det är aktuellt med en fortsättning. 

Men nu är det klart att Lindahl återvänder till damallsvenskan, för spel i Djurgården. Hon har skrivit ett avtal med klubben över säsongen 2023. 

Givetvis känner vi en oerhörd stolthet och glädje över att Djurgårdens IF och Stockholms stadion är Hedvigs nästa steg i karriären. Vi har följt Hedvig under en längre tid och hennes erfarenhet och meriter behöver inte presenteras vidare. Hedvig är bland det bästa svensk fotboll någonsin haft. Vi ser fram emot att ha henne i blåränderna, säger sportchef Jean Balawo i klubben pressmeddelandet.

ANNONS

Lindahl själv säger följande om att ansluta till Djurgården: 

Det känns bra, det jag har fått presenterat för mig från Jean Balawo (sportchef), Magnus Pålsson (tränare) och Andreas Isaksson (målvaktstränare) låter väldigt bra. Jag känner att dom har en korrekt bild av vem jag är som person och vad jag kan göra på en fotbollsplan. Jag känner mig sedd i de samtal vi haft och jag ser väldigt mycket fram emot detta!

Hedvig Lindahl spelade i damallsvenskan och representerade flera olika klubbar fram tills att hon 2014 lämnade Kristianstad för Chelsea. Hon har sedan dess spelat i Wolfsburg och nu senast i Atletico Madrid. 

Publicerad 2022-07-12 kl 12:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto