Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Robert Vilahamn och Mats Gren.

Officiellt: Mats Gren lämnar Häcken - presenterar ny tränare

6v

Mats Gren får lämna Häcken efter guldmissen i damallsvenskan.
Nu tar Robert Vilahamn över som ny huvudtränare, det meddelar klubben under frdagen.
- Vi behöver fylla på med ny energi och hitta ny kraft i laget, säger sportchefen Martin Ericsson i ett pressmeddelande.

Under fredagen bekräftade BK Häcken att Mats Gren får lämna klubben efter guldmissen i damallsvenskan. Gren ledde Kopparbergs/Göteborg FC till SM-guld förra säsongen, men den här säsongen - efter namnbytet och flytten till Häcken - lyckades han inte försvara guldet.

- Vi vill tacka Mats för ett bra år och för hans professionella inställning som varit en nyckel till att vi på så kort tid lyckats ta över en annan förenings verksamhet och göra den till en naturlig del av BK Häcken, säger klubbens sportchef Martin Ericsson i ett pressmeddelande.

Nu meddelar Häcken att Robert Vilahamn, 38, tar över som ny huvudtränare. Vilahamn är i dag assisterande tränare för Häckens herrlag och anslöt till klubben 2019 från Qviding. 38-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2023.

ANNONS

- Långsiktigt gör vi detta för att nå den utveckling vi vill framåt. Kortsiktigt ser vi att vi behöver fylla på med ny energi och hitta ny kraft i laget, för att verkligen ge oss själva chansen i de fyra matcher som återstår av gruppspelet i Champions League, och därför gör vi den här förändringen nu direkt, säger Martin Ericsson och fortsätter:

- Robert har varit i klubben i två år, han är en trygg person med en intressant profil, som vi känner är redo att vara huvudtränare på elitnivå. Han har en modern ledarstil med ett holistiskt ledarskap som passar väl in i BK Häcken, där han är utvecklingsorienterad både på individ- och lagnivå. Fotbollsmässigt har han ett tydligt BK Häcken-DNA i hur vi vill spela fotboll - med mod, kreativitet, engagemang och en professionalitet i allt vi gör

Häcken meddelar att Robert Vilahamn kommer att genomföra sin första träning som huvudtränare för damlaget på måndag.

ANNONS
Publicerad 2021-10-22 kl 10:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto