POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2d

Officiellt: Nykomlingens tunga nyförvärv - LFC-målvakten klar: "Alltid velat spela i min hemstad"

Foto: Bildbyrån

Emma Holmgren stod 2019 för en stark säsong i toppklubben Linköping.
Nu är målvakten klar för nykomlingen IK Uppsala.
- Att få chansen att spela fotboll i damallsvenskan i min hemstad är någonting som jag alltid har velat göra, säger Holmgren till Fotbollskanalen.

IK Uppsala är nykomlingar i damallsvenskan till nästa säsong. Lagets målvakt Emelie Almesjö valde nyligen att avsluta sin karriär. Nu har Uppsala hittat hennes ersättare. Nykomlingen har gjort klart med Linköpings Emma Holmgren - som gjorde 18 matcher för klubben under 2019.

- Det känns jätteskönt att det äntligen är klart och framförallt roligt också, säger Holmgren till Fotbollskanalen.

- Jag har väl funderat nu och de senaste veckorna har det varit mycket att tänka på, mycket som ska fungera med allt runtomkring. Nu känns det riktigt skönt att vi har kommit fram till en lösning, och det känns jättebra att ha skrivit på för Uppsala.

Holmgren återvänder därmed till sin hemstad, där hon tidigare har spelat i de lokala klubbarna Gusk, Vaksala SK och IK Sirius.

- Det är klart, att få chansen att spela fotboll i damallsvenskan i sin hemstad är någonting som jag alltid har velat göra. Så det är kul att den möjligheten finns nu. Och jag tycker att de har gjort det riktigt bra i år och det känns bra när jag har snackat med tränaren och målvakten känns väldigt duktig, säger Holmgren, som skrivit på ett kontrakt över säsongen 2020.

En anledning till att det blir IK Uppsala är att klubbens mediapartner Onmedia kunnat erbjuda ett jobb till Holmgren vid sidan av fotbollen.

- Jag pluggar en utbildning i digital marknadskommunikation. Då kunde de hjälpa mig att lösa ett jobb som är liknande det jag pluggar. Och det känns jättebra att ha hittat en lösning med något att göra vid sidan av fotbollen som man kan kombinera med fotbollen, säger 22-åringen.

- Jag vill gärna fortsätta med mina studier. Man blir lite rastlös av att bara spela fotboll ibland, så jag vill gärna göra nåot vid sidan om fotbollen också. Och när den här möjligheten kom var det något jag blev intresserad av och jag är jättetacksam över att de fixade det.

Publicerad 2019-12-03 kl 14:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå