Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
2v

Officiellt: Olivia Schough klar för Djurgården: "Är superglad"

Foto: Bildbyrån.

Djurgården värvar tungt och meriterat.
Landslagsanfallaren Olivia Schough flyttar till huvudstaden.
- Det var framför allt helhetsupplägget i Djurgården som lockade, säger hon i en kommentar på klubbens hemsida.

Djurgården har gjort klart med Olivia Schough. Under måndagen stod det klart att landslagsspelaren skulle lämna Kopparbergs/Göteborg FC då parterna inte kunde komma överens ekonomiskt – och valet på ny klubbadress föll alltså på Djurgården.

- Det här känns jättebra. Det har varit en lång process och jag är superglad att vi har kommit fram till en så bra lösning. Det var framför allt helhetsupplägget i Djurgården som lockade och jag är jättetaggad på att komma igång med säsongen som väntar, säger Olivia Schough i en kommentar på klubbens hemsida.

Schough har förutom Kopparberg/Göteborgs FC även representerat klubbar som Eskilstuna DFF tyska Bayern München och ryska Rossijanka.

- Jag har ju varit med ett tag nu och insett att jag verkligen har vuxit som spelare och människa tack vare allt man varit med om. Jag fick känna på tillvaron i Tyskland och Ryssland och kom hem till Eskilstuna efter det och gjorde min kanske bästa säsong någonsin. Jag tror att det hängde ihop med att jag fick mogna utomlands, växa som människa och sedan verkligen njuta av att få vara en fotbollsspelare. Jag vågar ta för mig mer som fotbollsspelare och det är nog det som har påverkat mig mest - att jag mognat och vet vad jag kan. Sedan har ju alla mästerskap och spelet med landslaget gjort mig starkare och mer erfaren. Nu fyller jag 28 i år och känner att jag jättemycket kvar att lära mig men jag har ändå kommit en bit på väg och känner mig trygg som människa. Vilket i sin tur gör att jag blir en bättre fotbollsspelare.

Schough har gjort 67 landskamper för Sverige.

Under gårdagen lämnade Julia Spetsmark Djurgården för spel i USA och North Carolina Courage.

Publicerad 2019-01-08 kl 20:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons