POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

Officiellt: Tidigare Bajen-tränaren tar över Linköping

Foto: Bildbyrån

Inför säsongen fick Olof Unogård sparken av Hammarby efter en konflikt med klubbens styrelse.
Nu står det klart att han tar över som tränare i den regerande mästaren Linköping.
- Jag är oerhört hedrad, säger han till klubbens hemsida. 

Under förra säsongen tränade Olof Unogård Hammarby, men fick lämna klubben inför årets säsong efter att ha hamnat i konflikt med klubbens styrelse. Nu har han fått ett nytt uppdrag.

På tisdagen meddelade den regerande mästaren Linköping, att Unogård tar över som tränare i klubben efter sparkade Marcus Wallfridsson.

Efter att ha hållt kvar Hammarby, som förra säsongen var nykomlingar i damallsvenskan, fick Unogård sparken av klubben. 

"Orsaken till detta (att han avskedas) är att styrelsen förlorat sitt förtroende för Unogård sedan denne vid upprepade tillfällen överskridit sina befogenheter, åsidosatt fastlagda rutiner samt avsiktligt brutit mot givna instruktioner", skrev klubben då på sin hemsida.

Tränaren kommenterade själv klubbens beslut för Fotbollskanalen.

- Det är hårda ord. Jag har varit medveten om att de tycker att jag har överskridit mina befogenheter gällande spelarbudgeten. Det är framför allt i min sportchefsroll som vi har haft oenigheter. Där har vi varit oense på vägen framåt kortsiktigt, sa han.

Men nu tar han alltså över den regerande mästaren Linköping, som tidigare i våras gick skilda vägar med tränaren Magnus Walfridsson.

- Jag är oerhört hedrad och glad över att LFC:s val föll på mig. Det är förstås en speciell situation att bli den tredje tränaren på tre månader, så fokus inledningsvis blir att försöka haka i det Henrik Jensen lyckats så väldigt bra med. Nu går laget att känna igen och det är mycket i spelet som pekar åt rätt håll, säger Unogård till Linköpings hemsida.

Den tidigare landslagsspelaren Charlotte Rohlin fortsätter som assisterande tränare. Till klubbens hemsida säger ordförande Christer Mård:

- Charlotte Rohlin är en bärare av LFC:s historia och filosofi och en mycket omtyckt tränare av spelarna, så vi är oerhört glada för att hon stannar.

Henrik Jensen, som tillfälligt tog över klubben efter sparkade Walfridsson, gjorde i juni klart med Midtjylland, där tar han över klubben U17-lag. 

Efter elva spelade omgångar ligger den regerande mästaren på en femte plats i tabellen, sex poäng efter serieledande Piteå. 

Publicerad 2018-07-10 kl 10:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå