Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Officiellt: Umeå värvar landslagsmålvakt

5v

Umeå IK FF blev nyligen klart för damallsvenskan.
Nu ansluter landslagsmålvakten Erin Nayler till Norrlandslaget.
- Jag är väldigt glad, säger målvakten. 

Umeå IK FF är klart för spel i damallsvenskan 2022 och gjorde under onsdagen klart med ett nyförvärv inför den kommande säsongen - den nyzeeländska landslagsmålvakten Erin Nayler, 29. Hon ansluter närmast från engelska Reading. 

- Jag är väldigt glad över att ansluta till Umeå IK FF och har hört fantastiska saker om tränaren Samuel, om tjejerna i laget, om klubben och vart klubben vill nå. Jag känner mig hedrad över att få bli en del av det, säger hon i en kommentar på klubbens hemsida och fortsätter:

- Ser verkligen fram emot att få ta med mig min rutin och mina färdigheter ut på planen och arbeta tillsammans med laget för att lyckas i damallsvenskan nästa säsong.

ANNONS

Tränaren Samuel Fagerholm:

- Erin är en målvakt med många fina egenskaper. Hon kommunicerar och styr laget väl runt om sig, en tydlig ledare på planen. Hennes erfarenheter är förstås väldigt intressanta med spel på högsta internationella nivå. Vi har fått väldigt bra referenser på Erin som person och hon kommer att bidra positivt till kulturutvecklingen i laget och föreningen. Jag tror mycket på Erin och allt hon kommer att tillföra för att göra oss konkurrenskraftiga i OBOS Damallsvenskan, säger tränaren. 

Umeå har i dagsläget 57 poäng efter 23 matcher och toppar elitettan. Därmed är laget redan klart för uppflyttning, även om tre matcher återstår av säsongen. 

Publicerad 2021-10-27 kl 19:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto