Örebro avgjorde sent – första segern på tre månader

Damallsvenskan

Kif Örebro har haft en tuff säsong i damallsvenskan.
Hemma mot Linköping blev Jessie Scarpa stor matchhjälte för närkingarna.

Senast Örebro tog tre poäng i damallsvenskan var hemma mot jumbon Växjö i slutet av maj. Men under måndagen var det dags igen. Mot det tilltänkta topplaget Linköping stod hemmalaget för en stark insats och skapade flera bra chanser.

Ledningsmålet kom i början av den andra halvleken när Amanda Rantanen med ett elegant volleyavslut gjorde 1-0 för Örebro. Linköping kvitterade i den 64:e minuten när Emma Lennartsson dök upp vid den bortre stolpen och fick in kvitteringen.

I den 92:a minuten kom sen avgörandet. En lång boll som skarvades vidare till nyförvärvet Jessie Scarpa. Amerikanskan vräkte sig fram och gjorde det förlösande segermålet för Kif Örebro.

- Det känns bra, framför allt i en sådan här match, att få vara matchvinnare och ta viktiga poäng, sa Scarpa till Sportbladet efter matchen.

Med segern avancerade Örebro två placeringar och ligger nu nia i damallsvenskan. Linköping är fortsatt sexa när fjorton omgångar är spelade.

Publicerad 2021-08-30 kl 22:32