Örebro besegrade Djurgården - efter sent drömmål

Damallsvenskan

Örebro bröt Djurgårdens segersvit och klättrar upp på säker mark i allsvenskan.
Detta sedan Hanna Terry avgjort med ett drömmål fem minuter före full tid.

Djurgården kom till spel med tre raka segrar i bagaget. Dagens motståndare Örebro hade inte vunnit sedan i slutet av april.

Men inför 326 personer på Stockholm stadion bröt de Blårändernas segersvit.

Örebro fick en hörna i 44:e minuten, Lisa Dahlkvist nickade i stolpen och på returen höll sig Fanny Andersson påpassligt framme och stötte in 1-0.

Knappt tio minuter in i andra halvlek kom kvitteringen för Djurgården. Efter ett tveksamt målvaktsingripande av Carola Söberg kunde Tempest-Marie Norlin rulla in 1-1.

Örebro tryckte på och hemmalagets målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir radade upp ena räddningen efter den andra. Men Örebro fick sista ordet med fem minuter kvar att spela - efter en riktig drömträff av Hanna Terry. Hon gick på avslut en bit utanför straffområdet och kunde se bollen segla in i bortre hörnet via stolpen, helt otagbart för Gunnarsdottir.

Segern var Örebros blott andra för säsongen och därmed klättrar de upp på säker mark i tabellen. Bottenkonkurrenterna Kopparbergs/Göteborg och Hammarby har dock en match mindre spelad.

Djurgårdens startelva: Gunnarsdottir - Hellenberg, Ekroth, van den Bulk, Gisladottir - Rytting Kaneryd, Schmidt, Kukkonen, Lundqvist - Tempest-Marie Norlin - Mia Jalkerud.

Örebros startelva: Söberg - Svensson, Peterson Engström, Dahlkvist, Gråhns - Jansson - E. Andersson, F. Andersson, De Jongh, Spetsmark - Terry.