Överkörning från Djurgården - gjorde tre mål på en kvart

Damallsvenskan

Djurgården gick ut och körde över IFK Kalmar.
Men redan efter 20 minuter drog man ner på tempot.
Då stod det 3-0 och efter ett mål på stopptid skrevs segersiffrorna till 4-0.

Djurgården rivstartade när nykomlingen Kalmar FF besökte Stadion. Redan i den sjundeminuten hittade hemmalaget fram till mål. Det var då Stinalisa Johansson som på ett inlägg från Tilde Lindwall smällde till på volley och bollen gick in vid högra stolpen.

Det var starten på en högeffektiv kvart från Djurgården. Fyra minuter senare gjorde Hayley Dowd 2-0 när hon på egen hand tog sig in straffområdet med bollen. Tove Almqvist utökade även hon strax därefter och det stod 3-0 på tavlan i den 19:e minuten.

Tempot sänktes därefter och efter pausen och IFK Kalmar kom in i matchen allt mer. Att faktiskt spräcka Djurgårdens nolla blev dock för svårt för gästerna. I stället utökades ledningen än en gång med matchens sista spark. Det var nyförvärvet Lova Lundin som skrev slutresultatet till 4-0 för Djurgården.

Efter en tuff säsongsstart har Stockholmslaget nu tagit sig upp på en sjundeplats i damallsvenskan. IFK Kalmar är på säker mark, men med mindre marginal i form av en elfteplats.

Publicerad 2022-06-01 kl 20:54