Piteå tog livsviktiga poäng - 17-åringen avgjorde på tilläggstid

Damallsvenskan

Matchen mellan Linköping och Piteå gick mot ett oavgjort resultat.
Då avgjorde 17-åriga inhopparen Vilma Koivisto matchen, som slutade 2-1, med sitt första mål i damallsvenskan.

Piteå gästade Linköping och jagade viktiga poäng i bottenstriden under söndagen.

Den första halvleken bjöd inte på några mål, och det stod alltså 0-0 i paus. Men i den andra halvleken skulle det komma mål. Men det började inte bra för Piteå. Sofia Wännerdahl lyckades göra självmål och hemmalaget Linköping tog ledningen.

Det sänkte inte Piteå, för bara fyra minuter senare kom kvitteringen. Fernanda Da Silva gjorde målet som innebar 1-1, och det resultatet stod sig länge.

På tilläggstid såg matchen ut att sluta oavgjort, men så blev det inte. Vilma Koivisto, 17, styrde i den fjärde övertidsminuten in 2-1 för Piteå - efter samarbete med Linn Vikström - som också hoppade in i matchen.

Det avgörande målet var Koivistos första i damallsvenskan, och det var ett viktigt sådant.

Vinsten betyder att Piteå tog livsviktiga poäng i kampen om överlevnad. Laget har nu 22 poäng, och har därför tre poäng ner till Umeå på nedflyttningsplats. Härnäst väntar Rosengård för Piteå, på söndag 8 oktober, avspark 14.00.