Piteå fick revansch efter förlusten i veckans CL och gjorde fyra mål på Växjö.
Samtidigt slogs Djurgården och LB07 om viktiga poäng i botten av tabellen.
Här är sammanfattningen från söndagens matcher i damallsvenskans 17:e omgång.

Piteå IF - Växjö DFF 4-1 (1-1)
Växjö tog i förra omgången tre viktiga poäng mot Linköping och låg inför söndagens match fyra poäng bakom motståndarna Piteå. Norrlandslaget hade inte vunnit på de fem senaste matcherna i Damallsvenskan, i veckan åkte man dessutom på en sur 0-1-förlust mot danska Bröndby i Champions League. Det var Piteå som tog tag i taktpinnen direkt och hade en hel del farliga möjligheter. Det dröjde till slutet av första halvlek innan mittfältaren Julia Karlernäs kunde sätta dit matchens första mål. Men bara några minuter senare kunde Emma Alanen kvittera för Växjö, 1-1 i halvtid. Trots att Växjö stod emot bra rann siffrorna i väg i slutet av matchen. Med en kvart kvar nickade Janogy in 2-1 för hemmalaget och därefter utökade Julia Karlernäs ledningen. Till sist punkterade Olga Ekblom matchen som slutade 4-1 och visade att Piteå har vänt på den negativa trenden.

Vittsjö GIK - Kif Örebro 1-0 (0-0)
Serietvåan Vittsjö behövde ta poäng efter att Kristianstad klättrat upp på samma placering efter gårdagens vinst. För Örebro har formen stagnerat och senast föll de mot nämnda Kristianstad. Örebromålvakten Danielle Rice som råkade ut för en otäck hjärnskakning senast ersattes på söndagen av Mimmi Paulsson-Febo. Matchen bjöd på en intensiv inledning från båda håll. Det var Örebro som såg ut att ta ledningen i 25:e minuten genom Heidi Kollanen - men målet godkändes inte av domarteamet. Istället kom matchens enda mål i början av andra halvlek när Michelle de Jong bjöd på ett fantastiskt avslut i krysset. Det var en fysisk match och i 69:e minuten fick Nellie Persson i Vittsjö sitt andra gula kort. Med en spelare mindre höll hemmalaget emot och kan med tre poäng sätta press på Rosengård i toppen.

Limhamn Bunkeflo - Djurgården 0-0 (0-0)
Djurgården hade på söndagen chansen att gå om LB07 och lämna nedflyttningsplatsen. Inför talade det mesta för motståndarna som har tagit sju poäng på sina tre senaste matcher. Stockholmslaget hade inför förlorat sina åtta senaste matcher och ett till nederlag skulle innebära klubbrekord i flest raka förluster. Det var en tuff match som utspelade sig på Stadion. Båda lagen visade upp vilja men det blev ingen utdelning under de första 45. Direkt i början av andra halvlek blev Djurgårdens Tilde Lindwall neddragen i straffområdet, men ingen straff dömdes. LB07 hade ett farligt omställningsspel och var nära att spräcka matchens nolla flera gånger om. På tilläggstid bjöds det på två farliga möjligheter åt båda håll. Lagen offrade mycket men fick ingen utdelning, 0-0.

Kopparbergs/Göteborg FC-FC Rosengård 0-2 (0-0)