Pressat Rosengård klev fram i tungviktsmötet

Damallsvenskan

Pressat att vinna.
Då klev Rosengårds stjärnor fram – och körde över det regerande mästarlaget.

Efter att ha förlorat två av de inledande matcherna var det ett Rosengård med trycket på sina axlar som åkte till Linköping under lördagen. Gästerna, som låg hela sex poäng efter fjolårets mästarlag inför matchen, hade inte råd att förlora – och det märktes.

Redan innan den första halvleken var färdigspelad hade favoriterna till att ta hem årets SM-guld gått upp till klara 3-0. Lieke Martens tryckte in ledningsmålet, Lotta Schelin fyllde på till 2-0 och Ella Masar fastställde sedan slutreultatet till 3-0.

Den tyska storstjärnan Anja Mittag, som petades till den här matchen, hoppade in först då det återstod tio minuter av matchen.

I och med segern för Rosengård är det fortsatt Eskilstuna United som toppar tabellen, en poäng före Linköping. Eskilstuna vann å sin sida på bortaplan mot Koppabergs/Göteborg.

Publicerad 2017-05-20 kl 19:27