Rosengård avslutar på topp - BP klart för nedflyttningkval

Damallsvenskan

BROMMA. Ett, två och tre firanden.
Nu har FC Rosengård äntligen fått lyfta pokalen efter att man besegrat BP.
- Jag tycker vi har det bästa laget i Sverige, säger Sofie Bredgaard till Viaplay efter matchen.

För två omgångar sedan var FC Rosengård klart som svenska mästare. Men när man besegrade BP på Grimsta IP fick man äntligen lyfta Kronprinsessan Victorias pokal.

Och BP fick hjälp av Kristianstad för att hålla sig kvar på nedflyttningskval.

FC Rosengård började starkast och dominerade bollinnehavet på Grimsta IP. Mästarinnorna från Malmö ville avsluta på topp med tre poäng. Men den hetaste chansen hade hemmalaget som kämpade för sin överlevnad. I den 22:a minuten kom ett inlägg från högersidan som Frida Törnkvist nådde högst på - men nicken gick strax över.

Malmölaget fortsatte med sin press och hade en del heta chanser men Lovisa Koss stod som en mur i BP-målet. Bland annat avlossade Fiona Brown ett kanonskott med Koss, som så många gånger under lördagstillställningen, var med på noterna.

Och det var till slut inte en fråga om målet skulle komma - utan när, trots att den första halvleken slutade mållös. Den andra halvleken fortsatte där den andra slutade, med ett dominerande bollinnehav av Rosengård.

BP stod emot pressen och i den 70:e minuten byttes Mimmi Larsson in, två minuter senare med sin första touch i matchen kunde hon öppna målskyttet. Med drygt fem minuter kvar av ordinarietid klev Athinna Persson Lundgren fram och dunkade in bollen i nättaket, hennes första mål för säsongen.

Men det skulle inte sluta där. Fredrikke Thögersen lyfte in bollen i stolpen och Mia Persson var med på returen. 3-0 blev också slutresultatet.

Det var inte bara BP som förlorade under lördagen, även Umeå förlorade mot Kristianstad, det innebär att BP är klart för nedflyttningskval för att hålla sig kvar i den högsta serien. BP ställs mot Uppsala i kvalet.

- Det känns skönt att äntligen få ha den här (Kronprinsessan Victorias pokal). Jag tycker vi har det bästa laget i Sverige, säger Sofie Bredgaard till Viaplay efter matchen.

BP: Koss – Lobanova, Barsley, Woeller, Wärulf – Ahlberg, Boriero, Bengtsson, Toivio – Andrup, Thörnqvist.

Rosengård: Mukasa – Arnardottir, Ayinde, Bredgaard – Brown, Lundin, Oling, Persson Lundegren, Chmielinski – Kullashi, Scough.

Publicerad 2022-11-05 kl 13:49