Damallsvenskan

Rosengård behåller sitt försprång i toppen av damallsvenskan.
På söndagen krossade man Umeå IK.

FC Rosengård var storfavorit när nykomlingen Umeå IK kom på besök under söndagseftermiddagen, och då hade man inga problem att leva upp till favoritskapet.

Katrine Veje gjorde 1-0 i tionde minuten, och det blev startskottet på en kross. Olivia Schough utökade ledningen strax före paus och i inledningen av andra halvlek gjorde Sofie Bruun Bredgaard och Loreta Kullashi 3-0 respektive 4-0 innan Schough gjorde sitt andra för dagen.

Umeå snyggade till siffrorna i slutskedet med två snabba mål, men närmare än så kom inte gästerna. Rosengård vann till slut matchen med 5-2 och leder därmed damallsvenskan på 36 poäng, fem fler än Linköpings FC på andraplats.

LFC som samtidigt under söndagen besegrade tabelljumbon AIK med 2-1. Även trean Kristianstads DFF tog en tre poängare då man slog Brommapojkarna, också med 2-1, på bortaplan.