POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Rosengård har inte diskuterat någon sammanslagning med MFF: ”Vi fokuserar på vårt”

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen kunde i går avslöja att Malmö FF och LB07 är nära ett samgående.
Det är något MFF inte har diskuterat med FC Rosengård, som en gång var en del av MFF.
- Vi har vårt att fokusera på, säger sportchefen Therese Sjögran till Fotbollskanalen.

I går kunde Fotbollskanalen avslöja att Malmö FF är nära ett samgående med LB07, som har ett lag i damallsvenskan. Det skulle innebära att Malmö FF får ett lag på damsidan för första gången sedan 2004, när damlaget blev en egen förening och bildade LDB FC Malmö. Det laget bytte 2013 namn och blev FC Rosengård.

I FC Rosengård menar man att man inte själva har haft någon diskussion om ett liknande samarbete med MFF.

- I nuläget är det inget vi har en direkt kommentar till. Vi är mitt uppe i en säsong och fokus ligger på matchen på söndag som är jätteviktigt för oss, säger klubbchefen Jenny Ahlqvist de Souza till Fotbollskanalen.

Ahlqvist de Souza menar att det inte har förts några diskussioner om det sedan hon anlände till klubben i juni och hon känner inte heller till att det ska ha skett några diskussioner tidigare.

- Jag är rätt ny, men vad jag har förstått är det ingenting som har skett. Men som jag sagt, det är ingenting som vi spekulerar i eller kommenterar. Vi fokuserar på att kämpa på i Obos damallsvenskan.

Samma sak menar sportchefen Therese Sjögran, som säger att har Rosengård inte haft någon diskussion med MFF om ett samgående. Hon har inte heller några kommentarer till vad en potentiell sammanslagning mellan MFF och LB07 skulle betyda.

- Jag vet inte. Just nu så man vet inte hur det skulle se ut eller hur det skulle vara. Vi har ingen insyn i det, säger hon till Fotbollskanalen.

Det har aldrig varit aktuellt för er att slå er samman med MFF?
- Nej, vi har aldrig haft den diskussionen.

Har det någonsin varit aktuellt för er att diskutera det?
- Nej, det har det inte. Vi har vårt att fokusera på. Vi är i slutspurten av damallsvenskan så vi har vårt att fokuserar på. Just nu vet vi inte riktigt vad vi ska tycka när vi inte vet vad det handlar om.

Malmö FF meddelade under fredagen att de kommer att hålla en presskonferens klockan 14.00. Enligt Fotbollskanalens uppgifter är det för att berätta mer om det planerade samarbetet med LB07.

Publicerad 2019-09-13 kl 10:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå