Rosengård säkrade segern i sista sekund - Sanders hjälte

Damallsvenskan

Rosengård räddade segern i sista sekund.
I 92:a minuten satte Stefanie Sanders 2-1 mot Piteå.
Malmö-laget återtar nu serieledningen i damallsvenskan.

Första halvlek mellan Rosengård och Piteå saknade inte chanser. En tidig nick från Loreta Kullashi gick i stolpen och Piteå kom nära på en frispark i inledningen. Spelet svängde där båda lagen kom nära ett ledningsmål men när 45 minuter var spelade var det fortsatt 0-0 på tavlan.

Efter paus kom målen. Det var då Kullashi som denna gång fick bollen i mål med en nick. En ledning som dock inte skulle stå sig. När klockan närmade sig 80 minuter spelade gick Piteås Katrina Guillou omkull i straffområdet och domaren pekade på elvameterspunkten. Därifrån förvaltades chansen av Hlin Eiriksdottir.

Det såg därmed ut att bli ett poängtapp för Rosengård efter torsdagens cupseger. Men på stopptid kom ett avgörande mål. Stefanie Sanders stötte in bollen i mål i den 92:a minuten till 2-1, vilket blev slutresultatet i matchen. Det innebär att Sanders för andra gången på fem dagar gör det avgörande målet för FCR, efter att också gjort segermålet i cupförlängningen.

- Det var en väldigt stressig match. Vi dominerade i andra halvleken men lyckades inte göra andra målet, och sedan fick de straff mot oss. Men vi bara fortsatte jobba och lyckades få in ett segermål, säger Sanders i Viaplay efter matchen.

Segern innebär att Rosengård återtar serieledningen i damallsvenskan från Linköpings FC.

Publicerad 2022-05-30 kl 21:07